Svatební dort třípatrový - domácí

Eivlys Kuchařka: Eivlys

Dorty 19 názorů

Suroviny

polohrubá mouka
moučkový cukr
vejce
horká voda
kypřící prášek do pečiva
kakao
marmeláda
máslo
Korpus:
150 g polohrubé mouky
140 g moučkového cukru
4 vejce
4 lžíce horké vody
1/2 sáčku kypřícího prášku
Krém:
200 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžíce smetany
podle chuti aroma nebo rum nebo vaječný likér
smetana
vaječný likér nebo rum (může být i cukrářské aroma)
umělé květy na ozdobu
perlové cukrářské zdobení
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme tři dortové korpusy (velký, střední, menší - dva světlé a jeden tmavý). Do mísy nasypeme větší část cukru, přidáme žloutky a horkou vodu a šleháme elektrickým šlehačem na hustou bílou hmotu.

  2. Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj po částech zašleháme zbylý cukr. Sníh pak lehce vmícháme do žloutkové hmoty plochou vařečkou. Nakonec do těsta lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a shrneme ho od středu k okraji aby se střed nevydul (na dno formy dávám pečící papír a vymazávám jen okraje). Do hnědého korpusu ještě přidáme kakao na pečení - nejlépe holandského typu.

  4. Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo prsty rozmělníme do mísy, jakmile je dostatečně měkké, vyšleháme ho s cukrem, nejlépe elektrickým šlehačem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém.

  5. Na závěr přišleháme smetanu, aroma nebo likér. Do hnědého krému opět přidáme kakao. Dáme tak na 30 minut do lednice aby částečně ztuhl. Krému musíme udělat samozřejmě tolik, aby ho bylo dost na celý dort - tato dávka většinou vystačí na jeden dort o průměru kolem 20-ti cm.

  6. Začneme od největšího korpusu. Rozřízneme jej 2x nebo 3x, podle toho jak jej máme vysoký, korpusy pokapeme rumem. Pokud máme rozříznutý 2x, naplníme jednu vrstvu světlým krémem a druhou vrstvu tmavým krémem. Pokud máme rozříznuto 3x, naplníme jednu vrstvu ještě marmeládou.

  7. Jakmile je spodní díl složený, potřeme jej shora krémem a stejně pokračuje u dalších dvou dílů, které pak na sebe sestavíme. Jakmile je dort sestaven, celý jej namažeme stejnoměrnou vrstvou bílého krému. Pak si naplníme zdobící sáček a přes špičku zdobíme podle fantazie. Nakonec dozdobíme cukrovými perlami a umělými květy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Svatební dort třípatrový - domácí

  • Katarína Katarína(neregistrovaná)

    Ahoj, moc se mi libí ten dortík. Jestli Ti to nevadí chtěla bych ho zkusit upéct, jen jsem Tě chtěla poprosit o přesné množství surovin na dva další korpusy, ten vetší a ten nejmenší. Doufám že Ti to moc nevadí a předem moc děkuju

    Odpovědět

  • david rovacs david rovacs(neregistrovaný)

    nam tobisem sï dal celi

    Odpovědět

  • luckaaa luckaaa

    právě hledám náky recept na svatební dortík a tenhle vypadá bezva :-):yes:

    Odpovědět

  • blabol.jachym blabol.jachym

    je to skvost:-8:-K

    Odpovědět

  • aviaris aviaris

    pridavam 11 bodik. Krasne zvolena kombinace barev :yes::-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes:nádhera:-K

    Odpovědět

  • Tucko Tucko(neregistrovaný)

    nechápu...nádhera...co bych dala za to mít takhle šikovný ruce...:yes::-)

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Nádhera:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Nádherný dort!!:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Je opravdu nádherný...Já zrovna dělám taky třípatrový svatební dort akorát s liliemi;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eivlis,pokud tothle je Tvoje premiéra, tak jsi premiantka!;-) To teda klobou dolů- skvělý, dávám bodíka a ráda:yes:

    Odpovědět

  • Eivlys Eivlys(autorka receptu)

    Ještě jednou děkuji za pochvaly - měla jsem strach, že se mi nepovede a budu muset utíkat nějaký koupit hotový! :-8 Byla to premiéra. Ale dopadlo to dobře. Jinak smetana klasická na šlehání, nebo sladká nebo kapucín do kávy, co je po ruce. Ale ani tam nemusí být, místo ní se může dát třeba víc rumu nebo vaječného likéru nebo třeba i mléka.:-)

    Odpovědět

  • Hanika Hanika

    Já jsem už taky celkem dost dortů napekla, tak musím říct, že ten Váš je opravdu nádhernej. Určitě i tak chutná.:yes:

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    Jaká smetana? Sušená, tekutá? 12%, nebo 33% šlehačková?

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: svatební dort recept svatební dorty recepty recept na svatebni dort jednoduché recepty svatebni dorty recepty na svatební dorty svatební dort postup svatební dorty recept dorti recept svatebni dort svatební dort máslový dort recept klasický dort recept svatební dorty recepty na svatební dort maslovy dort dortové korpusy klasické dorty recepty svatební dort recepty dorty krémové kombinace hranaté a kulaté maslový svatební dort

Zapomněl/a jsem heslo