Farmářské fazole

jiti-pepi Kuchařka: jiti-pepi

Doba přípravy: asi tři hod. 4porce Luštěniny 1 názor

Suroviny

1/2 kg bílých fazolí nebo červených
1/2 kg uzeného bůčku
2 větší cibule
hřebíček
2 PL plnotučné hořčice
pepř
sůl
kečup ostrý
2 PL medu
na drobno nakrájené alespoň 4 větší stroužky česneku
Do uzavíracího sítka:
bobkový list
nové koření celé
špetka tymiánu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Fazole nenamáčíme!!! Po vyprání je dáme do vody, přidáme na kostky nakrájený bůček.

  2. Cibule oloupeme a po celém obvodě do nich zapícháme větší množství hřebíčků a dáme takto upravené cibule též do hrnce ( takto upravené cibule se ani při delším vaření nerozpadnou, ale jen předají chuť a po skončení vaření se celé vyjmou ).

  3. Přidáme všechny další ingredience, solí zatím šetříme, uzené je slané, dosolíme až na konec.

  4. Nešetříme hlavně hořčicí, medem a kečupem, pomalu přivedeme k varu a vaříme doměkka fazolí, asi tři hod. Je možno použít pomalý hrnec, během vaření je nutno dle potřeby dolévat vodu.

  5. Výsledný produkt by nemělo být třeba zahušťovat, dostatečně jej zahustí rozmněklé fazole.

  6. Po uvaření dochutíme ještě solí a pepřem.

Poznámka

Toto je pravý recept farmářů, neb jej není nutno uchovávat v ledničce, kterou ani neměli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Farmářské fazole

  • mika59 mika59

    Dnes jsme měli na oběd, výborné. S hořčicí a kečupem jsem nešetřila jen s tím medem jsem byla opatrná. Na nás dvě lžíce je moc.

    Odpovědět

Tématické fráze: fazole s hořčicí kovbojske fazole v pomalém hrnci kdy se solí fazole farmarske fazolky vaření farmářské fazole farfmářské recepty s fazolemi recepty z celých fazolí fazole recept jak uchovavat zelene fazole fazolky celé recept vaření z fazolí solí se fazole při vaření fazole cele bretaňské fzole cele fazolky jak vyprat fazole vaření fazolí se solí fazolky recept farmářské fazole-recept cervene farmářské fazole recept

Zapomněl/a jsem heslo