Dvojí líčka v Pomalém hrnci s fazolkami

spagetka Kuchařka: spagetka

Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

1/2 kg koňských líček
1/2 kg hovězích líček
2 cibule
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
1 KL Hungary koření
1 KL sladké papriky
1 KL pálivé papriky
mletý pepř čtyř barev
drcený kmín
chilli vločky
oregano
sůl
petrželka
jarní cibulka
kopr
2 hrsti fazolek
chléb na zahuštění
vývar
voda
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostky, obě cibule na hrubší kusy, stroužky česneku necháme vcelku.

  2. V nádobě Pomalého hrnce, POZOR, nádoba musí být vhodná na sporák!!!!!! - viz POZNÁMKU) si na plotně orestujeme slaninu, cibuli a česnek. Přidáme na kostky pokrájená líčka a necháme maso zatáhnout.

  3. Nádobu pak vložíme zpět do elektrického obalu. Okořeníme, bylinky a fazolky ještě nedáváme. Zalijeme vývarem nebo vodou asi do půlky vrstvy masa v nádobě.

  4. Pomalíme na 1. stupni 7,1/2 hodiny. Přidáme rozdrobený chléb, bylinky a fazolky. Přepneme na 2. stupeň, nastavíme 30 minut, vypneme po 15 minutách (pro neznalé, časovač na PH je po 30 minutách, případně před dokončením přendáme do jiného kastrolu). Ještě dochutíme, necháme 10 minut odležet a spojit chutě. Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami.

Poznámka

Složení koření Hungaria (Od Lubana): paprika sladká, pálivá, pepř, oregáno, hořčice, sůl

Pozor na to, aby nádoba Pomalého hrnce byla vhodná k přímému vaření na sporáku (já ji mám z kameniny a ještě pod ní musím dávat kovovou mřížku). Ne každá nádoba přímé vaření na sporáku umožňuje, informace máte v návodu. Pak musíte restovat vedle na pánvi a až pak pokračovat v elektrickém obalu s PH.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dvojí líčka v Pomalém hrnci s fazolkami

  • senky senky

    A pozor !!! Já mám nádobu určenou na všechny typy sporáků a stejně venkovní glazura na plynu praskla !!!! Asi moc velký plamen nebo co, používám ji dál, ale ne na sporáku a raději umyju (myčka) o pánev víc ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    cathleen: Jo, tady máš pravdu:yes::yes::yes:, napíšu to do receptu. Vím, že mi Simča právě zdůrazňovala, ať volím nádobu, která může na plotnu, do trouby...

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen: mně nádoba taky nejde na sporák, když je potřeba, tak musím orestovat na pánvi a potom přendám do PH.:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ještě k postupu - píšeš, že v nádobě PH orestujeme na plotně slaninu...ne všechny PH jsou urceny i na plotnu (sešly se nám doma dva různé a na plotnu nemůže ani jeden), tak ať si některá z neznalých začinajících hrnec na plotně nezničí.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Na líčka občas narazím v masně přifařené ke Kauflandu. Pomalý hrnec nemám, ale tohle maso je i za dvě-tři hodiny krásně měkké i při mém systému přisunováni a odsunování kastrolu na kuchynském sporáku:-)). Ještě jsme se nenabažili líček s burgundskou omáčkou, snad někdy na jinou úpravu dojde taky. Kopr bych tam tedy ale asi nedala;-):yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Vypadá to parádně;-);-):yes::yes::yes:zase se musím po líčkách u nás kouknout;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Tak radeji na cca 100 st. do trouby pres noc a bude to take lahoda.
    Loudalek-to je krasny vyraz:yes:.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    cathleen: Ivo, já taky moc ne, jen mě to napadlo jako varianta, já sama mám teď daleko raději toho loudálka

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: s tou poslední větou bych úplně nesouhlasila :-8
    Podstatou pomalého hrnce je přece právě pomalé vaření, kdy se vyvar s masem jen táhne a maso pomalým vařením získá obzvlášť dobrou chuť ;-)
    Tlakáč -to je úplně jiný způsob vaření.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuju moc :-8. Já využila toho, že náš řezník měl oboje líčka v akci, koňské jsem nikdy neměla, takže jsem po nich skočila. Pokud je seženete, určitě udělejte. Krásně se chuťově doplňujou. Samozřejmě stačej i jen ty hovězí. No a místo PH stačí tlakový hrnec ;-);-);-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zohnať u nás akékoľvek líčka je nemožné, nepredávajú sa. Ale aspoň tie hovädzie raz musím v Čechách kúpiť a vyskúšať. :yes:;-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Sehnat koňská líčka bude dost fuška. Ale jinak super !:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

Tématické fráze: koňská líčka líčka v pomalém hrnci vepřova líčka v pomalém hrnci pomalý hrnec s časovačem recepty hovezi licka v pomalém hrnci pomalý hrnec kaufland hovězí líčka pomalý hrnec koňská líčka recepty líčka s fazolkami jak vařit hovězí líčka pomalý hrnec hovezi licka v pomalém v pomalém hrnci vařené maso v pomalém hrnci koňská líčka recept stupne vareni pomaly hrnec vepřová líčka s fazolkami recepty k pomalému hrnci vařeni v pomalem hrnci hovězí líčka v pomalém hrnci po po burgundsku líčka pomalý hrnec dvojí vaření