Uzený jazyk s křeno-mandlovou omáčkou

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 40min. + 90min. 4 porce Omáčky 27 názorů

Suroviny

1 uzený hovězí jazyk
300 ml smetany
3 PL másla
3 PL hladké mouky
500 ml bujónu nebo masového vývaru
40 g oloupaných mandlí
30 g nastrouhaného křenu
2 PL cukr
citrónová šťáva
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud omáčka dostatečně nezhoustne.

  2. Pak zalijeme smetanou, podle chuti dosolíme, přidáme cukr a citrónovou šťávu. Přidáme křen přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Mandle opražíme na suché pánvi.
    Omáčku podáváme s uvařeným uzeným jazykem, karlovarským knedlíkem a posypané opraženými mandlemi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 368 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzený jazyk s křeno-mandlovou omáčkou

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • casino casino

    tejaja:
    Si myslím, že u spagetka: to není ironie:-p a pokud ano, tak to hodnotím:yes::-D
    spagetka:
    No vidíte, že to jde:yes:
    Chtěl jsem vás požádat, že abyste specifikovala "čerstvý jazyk" ale nakonec jste se toho dobrala sama... Bych to ještě poněkud precizoval: čerstvý = syrový, že:-)
    Pokud vám to nebude proti srsti, navrhuji tuto "plodnou" debatu smáznout...:-):-K

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: takhle nakrájený, uvařený a připravený k přímé konsumaci jsem ho ještě neviděla, měla jsem vždycky v celku:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    maris: Já jsem včera koupila u Zemana uzený jazyk, loupaný a pokrájený natenko jako salám - zřejmě novinka v uzenářské výrobě. Pokud jsem kupovala vcelku, vždy se musel vařit a pak loupat.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    U nás v Metre som údený lúpaný videla. Surový samozrejme nie, ale ja som pochopila, ako to spagi myslela. Snáď nie je potrebné byť ironickým len preto, že nepochopím, ako to niekto myslel, alebo sa zle vyjadril.;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: :-) tak já jsem se s už oloupaný uzeným ještě nesetkala, ale je fakt, že moc často ho nekupuju, ale oloupat jsem ho musela vždycky. :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: tak asi došlo k informačnímu šumu, já to myslela tak, že čerstvý jazyk, který koupím a uvařím, musím oloupat, ale uzený jazyk se mi povedlo koupit už oloupaný, asi jsem to nenapsala přesněji, teď by to snad mělo být jasněji, jak jsem to myslela. Zkrátka se dá koupit čerstvý nebo uzený jazyk. Ten uzený jsem fakt loupat nemusela, ten čerstvý SAMOZŘEJMĚ PO UVAŘENÍ jsem oloupala. Ufffff :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: špagi - casino to asi myslí tak, že před uzením by syrový, neuvařený jazyk nešel oloupat, tak proto se udí neoloupaný.:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Já jsem vždycky loupala / po jeho uvaření / i uzený jazyk, s již oloupaným jsem se taky nikdy nesetkala.

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

  • spagetka spagetka

    casino: snad poznáš rozdíl mezi uzeným a neuzeným jazykem? Nebo tys ještě neviděl neuzený jazyk?

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalenka: :yes:
    spagetka: :no: Zdali už někdo zkoušel loupat syrový jazyk:-?:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka: Čerstvý u nás měli neloupaný, vím, že jsem ho loupat musela, ale je pravda, že jsem jazyk dlouho neviděla - třeba ho nyní už loupou a prodávají i čerstvý, uzený byl určitě oloupaný.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    spagetka: ja som ešte nelúpaný jazyk v obchode nevidela. Ani čerstvý, ani údený.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vanilka70: já teda nevím, ale není uzený jazyk už oloupaný? Já když ho měla, byl fakt měkký a na fotce mi právě nepřijde, že je s tou tuhou slupkou

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nejlepší uzený hovězí jazyk jak oloupat uzený jazyk hovězí jazyk se sójovou omáčkou jak dlouho varit uzeny hovezi jazyk uzený jazyk loupani uzeneho jazyka jak povařit uzený jazyk uzeny jazyk oloupat uzený jazyk doba vaření doba varu hovězího uzeného jazyka recepty uzené mandlemi hovězí s mandlovou omackou uzeny hovezi jazyk loupání jak vařit uzený jazyk top uzený jazyk kdy oloupat uzený jazyk maso s česnekovou omáčkou omáčka z uzeného jazyka doba vaření uzený hovězí jazyk omáčka na uzený jazyk

Zapomněl/a jsem heslo