Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 966 kJ / 4 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,97 g |
Tuky | 290,44 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 409,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C. Vymažeme si dvě dortové formy máslem a dovnitř dáme ještě vystřižené kolečko pečicího papíru.
Krok 2: Dáme máslo a cukr do velké mísy a šleháme, dokud to nebude krémové, pak přidáme vajíčka, 1 lžičku vanilkového extraktu, sůl, mouku a kypřící prášek a mixujeme dokud se nám všechny ingredience nespojí (ne déle). Kdyby bylo těsto moc husté, přidáme lžíci mléka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly do forem a dáme péct na 25-30 minut.
Krok 4: Zatím si připravíme vanilkový sirup, který je na pokapání dortu (já jsem ho vlila doprostřed dortu). 2 lžíce cukru a dvě lžíce vody zahříváme v malém kastrůlku, dokud nezačne hmota houstnout a pak přidáme 1/2 lžičky vanilkového extraktu a sundáme z plamene a dáme stranou.
Krok 5: Zkusíme špejlí, zda je korpus hotový a vyndáme z trouby. Vyklopíme z forem, odstraníme papír a necháme ho chladnout.
Krok 6: Zatímco korpusy chladnou, nakrájíme si ovoce na kousky.
Krok 7: Smetanu mixujeme se zbýlým vanilkovým extraktem (1/2 lžičky) a jednou lžící cukru, dokud z toho nemáme šlehačku. Pak vmícháme ovoce, ale necháme si i trochu na ozdobení dortu.
Krok 8: Vanilkovým sirupem pokapeme spodní část dortu, na to rozprostřeme šlehačku s ovocem a přikryjeme druhou částí dortu, na kterou dáme ovoce a posypeme moučkovým cukrem přes síto.
Zveřejněno 30. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Moje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 4 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 6 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 7 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 7 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 8 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 9 hodinami
Tématické fráze:
dorty s ovocem,
krém do dortu s ovocem,
krémový dort,
převrácená buchta,
ovocné dorty recepty,
čím potřít ovoce na dortu,
ovocné kremy na dorty recepty,
pečící papír do dortové formy,
recepty na ovocné dorty,
ovocne kremy do dortů,
kremove dorty,
ovocné krémy na dorty,
ovocné dorty kremove recepty,
kremy do dortu s ovocem,
čím potřít dorty recepty,
kremy na ovocny dort,
čím potřít ovoce,
cim potrit ovoce na dort,
ovocny kremovy dort,
ovocne dortove kremy
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
extrakt vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mango,
ananas,
broskve,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad)