Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 251 kJ / 1 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,55 g |
Tuky | 26,77 g |
Vláknina | 32,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,71 g |
Sacharidy | 100,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šmakoun nakrájíme na větší kousky, aby se nám při vaření nerozpadal.
Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a krátce orestujeme šmakouna. Jakmile nám začne zlátnout, zasypeme paprikou a kmínem, vše promícháme.
Krok 3: Zakysané zelí pokrájíme (není nutné) a spolu s nálevem přidáme do kastrolu.
Krok 4: Zalijeme vývarem, promícháme a necháme 15 minut dusit pod pokličkou.
Krok 5: Nyní už jen zbývá přidat prolisovaný česnek, zahustit hraškou a případně můžete dosladit, pokud nemáte rádi tolik kyselé. A máme hotovo. Můžete podávat s přílohou, ale já ho mám nejraději jen tak samotný.
Zveřejněno 5. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
Moje poznámka
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
Nejnovější recepty
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 28 minutami
Bylinkové pesto
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 23 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 56 minutami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 1 hodinou
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 1 hodinou
Carbonara špagety
Moanka před 1 hodinou
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 1 hodinou
Jednohubky na párty
Moanka před 1 hodinou
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 1 hodinou
Tématické fráze:
segedin ze smakouna,
příloha ke kološvárskému na zelí,
co je šmakoun,
obalovací směs na bůček,
šmakoun recepty,
jak zahustit hraskou zelí,
recept šmakoun zelí,
smakoun a kysane zeli
Suroviny:
šmakoun mexico,
cibule,
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
vývar zeleninový,
olej olivový,
česnek,
kmín drcený,
hraška,
sůl,
pepř
Komentáře (11)
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?