Bylinková sekaná plněná romadůžkem

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Mleté maso 6 názorů

Suroviny

250 g mletého vepřového masa
250 g mletého hovězího masa
1 Sedlčanský Romadůžek
1 vejce
sypká červená paprika
Solamyl nebo strouhanka na zahuštění
čerstvé bylinky:
libeček
petrželka
rozmarýn
majoránka
sůl
pepř
celý kmín
1/2 nožičky trvanlivé klobásky
kousky natě z jarní cibulky
cherry rajčátka
zelená paprika
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky / libeček, petrželka, rozmarýn a majoránka / nasekáme a smícháme se solí a pepřem.

  2. Maso smícháme s vejcem, přidáme směs z bylinek.

  3. Nakonec maso zahustíme solamylem /nebo strouhankou/.

  4. Na alobal mokrou rukou vložíme masový plát, rozprostřeme ho a na jeho střed poklademe kolečka rozkrojeného romadůžku, jehož středy vyplníme kolečky pikantní klobásky, rajčátek a kousky jarní cibulky. Jinak můžeme vložit i kousky zelené papriky. Maso spojíme tak, aby nám nemohla náplň vytékat.

  5. Alobal uzavřeme a vložíme na plech, kam jsme dali do třetiny plechu teplou vodu s kapkou oleje a pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Později alobal odstraníme.

  6. Sekanou posypeme červenou sypkou paprikou a celým kmínen a obložíme kousky rajčátek a kousky paprik a dopečeme za stálého podlévání dozlatova. Podáváme s novým bramborem nebo je výborná tato sekaná, podávána nastudeno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinková sekaná plněná romadůžkem

Tématické fráze: bylinková sekaná pomazanka z romaduzku bylinky do sekané recept na sekanou recepty na sekanou plněná sekaná lada hruska jatrova sekaná plnene nozicky láďa hruška pokrmy z romadůžku recept sekaná bylinky tncz nová láďa hruška sekaná sekaná ládi hrušky tncz nové recepty ládi hrušky sekaná plněná sekaná od ládi hrušky

Zapomněl/a jsem heslo