Mangoldový nákyp s tvarohem

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 50 min 3-4 porce Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

500 g jemného tvarohu
250 g zakysané smetany
250 g mangoldu
3 vejce
50 g másla
2 lžíce polohrubé mouky
30 g strouhaného sýra
2 lžíce krystalového cukru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Surový mangold rozmixujeme.

  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom.

  3. Pridáme rozmixovaný mangold, múku, syr, tvaroh a smotanu. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

  4. Do malých misiek, ktoré sme vymastili a vysypali strúhankou, rozdelíme mangoldovú hmotu.

  5. Pečieme pri 170°C cca 30 minut ( vyskúšame špilkou, nesmie lepiť ). Ihneď z rúry podávame na stôl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mangoldový nákyp s tvarohem

  • maris maris

    tejaja: Terezko děkuju, je to moc zajímavý recept;-):-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    maris: Sladké Maruška, toho syra je tam málinko, len to spája v podstate, je to príjemne sladké, nie presladené. ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Libí se mi:-p, jen se nemůžu rozhodnout, jestli to je do sladka nebo slané:-)), přece jen 2 lžíce cukru tam už jsou určitě cítit:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hmm,to vypadá naozaj skvele ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zelný nákyp s rýží