Mangoldový koláč

tejaja Kuchařka: tejaja

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

Těsto:
120 g hladké mouky
50 g žitné mouky
50 ml oleje
sůl
voda
Rajčatová omáčka:
5 lžic protlaku nebo pyré
1 lžíce oregana
2 stroužky česneku
sůl
Dále:
400 g mangoldu
1 cibule
100 g tvrdého sýra
sůl
pepř
olej
2 stroužky česneku
200 ml jogurtu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto zmiesime. Cesto vyvaľkáme a vyložíme nám okrúhlu koláčovú formu. V rúre na 180°C 10 min predpečieme.

  2. Potrieme paradajkovou omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním pretlaku, oregana, prelisovaného cesnaku a soli.
    Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

  3. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nakrájaný mangold, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a 5 min podusíme.
    Podusený mangold rozložíme na koláč.

  4. Povrch koláča potrieme jogurtom.

  5. Pečieme na 180°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mangoldový koláč

  • maris maris

    Oskeruska: já nevím kde bydlíš, v Praze se dá koupit bez problémů na Farmářských trzích. V obchodě jsem ho taky nikde neviděla. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Oskeruska: Ja ho pestujem už roky na záhrade, v obchode som ho ani u nás nevidela.;-)

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    mangold je úžasný..ale jedla jsem ho jen v Chorvatsku a u nás jsem ho nikde ještě prodávat neviděla..

    Odpovědět

Tématické fráze: mangoldový koláč se sýrem

Zapomněl/a jsem heslo