Sněhové žampiony
Z několika málo surovin vznikne nadýchané jemné sněhové bílkové pečivo, které se rozplyne na jazyku. Připravit si ho můžete pokud pečete vánoční cukroví a zbydou vám bílky. Potom už stačí houbičky jenom slepit čokoládou a ozdobit kakaem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 064 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,30 g |
| Tuky | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 60,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 90 °C.
Krok 2: Bílky našleháme elektrickým šlehačem při nejvyšší rychlosti se špetkou soli do tuhého sněhu. Postupně přisypáváme cukr, až je sníh znovu tuhý a lesklý.
Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme igelitovým sáčkem bez nástavce s dírou asi 1,5 cm kopečky o průměru asi 3 cm.
Krok 4: Na každou hlavičku stiskneme sáček jen jednou, aby hlavičky houbiček neměly vrstvy. Hmotu od sáčku oddělíme pomocí mokrého nože, aby kloboučky neměly špičky.
Krok 5: Poté nastříkáme nožičky tak, že se snažíme sáčkem hmotu trochu povytáhnout asi do výše 3 cm.
Krok 6: Pečeme či spíše sušíme v předehřáté troubě na 90 °C asi hodinu. Je dobré nechat plech v troubě až do vychladnutí.
Krok 7: Do hlaviček na spodní části vyhloubíme jamku. Nožem naneseme rozpuštěnou čokoládu na celou spodní část včetně jamky a přilepíme nožičku.
Krok 8: Po zatuhnutí můžeme hlavičky pomocí cedníku poprášit troškou kakaa.
Krok 9: Skladujeme v suchu.
Zveřejněno 4. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v6Q
Moje poznámka
Sněhové žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v6Q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
cukroví žampiony,
žampiony cukrovi,
snehove houbicky,
snehove houbicky recept,
nastavce na snehove pecivo,
zsmpionky cukrovi,
kdyz se nepovede snih do kremroli,
sušime zampiony,
zampiony susime,
sněhová krása postup práce,
žampion ze sněhového pečiva,
úžasné sněhové cukroví,
žampiony jako cukroví,
recept na cukrovi zampiony,
chkrovi žampiony
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
čokoláda,
kakao
Komentáře (27)
Aspoň u nás by zmizely jako první, určitě