Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 179 kJ / 4 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,07 g |
Tuky | 249,03 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 514,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme nakrájené máslo, žloutek, vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odležet.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o síle 3 mm, vykrajujeme kolečka, která klademe na připravený plech
Krok 4: Plech vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 10 minut.
Krok 5: Upečené slepujeme punčovinou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 11. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WlL4
Moje poznámka
Linecké koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WlL4
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 2 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 20 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 1 hodinou
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 4 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 5 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 7 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 18 hodinami
Tématické fráze:
linecké koláčky,
linecké svatební koláčky,
linecký koláčky,
svěženky,
linecké s rumem,
linecke kolacky recept,
recept na linecké koláčky,
lineck svatební koláčky,
linecky kolecka,
linecké koláče,
linecká kolečka recept,
puncovina - napln do kosicku,
cukrářské koláčky,
recept na velikonoční linecké cukroví,
top recepty linecký kola,
puncovina náplň do košíčků,
linecké kolack,
linecke kolacky s orechy,
recep kolacky,
linecka kolacky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
vejce,
korpus,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
marmeláda,
rum,
čokoláda,
zdobení cukrářské,
korpus
Komentáře (4)
Grund punčoviny jsou "drobečky", jak se říká všemu co zbyde při výrobě a nikdy jich není dost. Ke spojení se použijí rovněž zbytky bars jakých krémů + marmeláda a ochutí se rumem.
Bývaly kdysi velmi žádané SVĚŽENKY
Plát piškotu máznutý marmeládou, na to punčovina (vylepšená sekanými ořechy) a navrch šlehačka...
...a lidi se po tom mohli utlouct