Gratinované žampiony plněné nivou s křupavou strouhankou a vůní slaniny

Petra Benesova Kuchařka: Petra Benesova

Houby 15 názorů

Suroviny

čerstvé žampiony střední velikosti
plátky dobré anglické slaniny (na každý žampion 2ks)
niva (nebo jiný sýr s modrou plísní)
strouhanka
kousek slaniny na kostičky
povařené brambory (měla jsem vařené ve slupce)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony omyjeme, vylomíme nohu, vložíme pár kostiček nivy (žampióny nesolíme, niva je slaná dost) a obtočíme je dokola slaninou. Můžeme spíchnout párátkem.

  2. pekáče nakrájíme na kousky předvařené brambory, osolíme, pocákáme olejem, poklademe připravenými žampiony a dáme zapékat do trouby rozehřáté na 220°C. Gratinujeme dokud se sýr nezačne rozpouštět.

  3. Zatím si na pánvi vyškvaříme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, na které následně krátce orestujeme strouhanku (nešetříme na množství). Touto voňavou posýpkou zasypeme žampiony a dopečeme ještě 12-15 minut dokud anglické nezačnou černat kanýrky.

Poznámka

Recept mi přišel e-mailem, líbil se mi, tak jsem ho hned vyzkoušela a moc jsme si pochutnali. Doporučuji vyzkoušet:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 123 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gratinované žampiony plněné nivou s křupavou strouhankou a vůní slaniny

Tématické fráze: plněné žampiony nivou žampiony plněné nivou niva a zampiony žampiony se slaninou plněné žampiony plněné žampiony s nivou žampiony niva zapékané žampiony plněné nivou plněné žampiony nivou a slaninou žampiony plněné slaninou plnene zampiony se slaninou zampiony s nivou plněné žampiony slaninou žampiony plněné masem, slaninou a nivou zampiony s nivou a slaninou zapečené žampiony s nivou gratinovana zamoiony gratinované žampiony se sýrem granitované brambory s plneny zampion s nivou

Zapomněl/a jsem heslo