

Gratinované žampiony plněné nivou s křupavou strouhankou a vůní slaniny
Suroviny
- čerstvé žampiony střední velikosti
- plátky dobré anglické slaniny (na každý žampion 2ks)
- niva (nebo jiný sýr s modrou plísní)
- strouhanka
- kousek slaniny na kostičky
- povařené brambory (měla jsem vařené ve slupce)
Postup přípravy receptu
Žampiony omyjeme, vylomíme nohu, vložíme pár kostiček nivy (žampióny nesolíme, niva je slaná dost) a obtočíme je dokola slaninou. Můžeme spíchnout párátkem.
pekáče nakrájíme na kousky předvařené brambory, osolíme, pocákáme olejem, poklademe připravenými žampiony a dáme zapékat do trouby rozehřáté na 220°C. Gratinujeme dokud se sýr nezačne rozpouštět.
Zatím si na pánvi vyškvaříme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, na které následně krátce orestujeme strouhanku (nešetříme na množství). Touto voňavou posýpkou zasypeme žampiony a dopečeme ještě 12-15 minut dokud anglické nezačnou černat kanýrky.
Poznámka od kuchařky
Recept mi přišel e-mailem, líbil se mi, tak jsem ho hned vyzkoušela a moc jsme si pochutnali. Doporučuji vyzkoušet:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Gratinované žampiony plněné nivou s křupavou strouhankou a vůní slaniny
-
Práve som pripravila šampiňóny podľa receptu, zemiaky sa varia, teším sa! Vyzerá to na brutálnu mňamku
-
Petro, to je paráda!
-
vyzkouším,
vypadá to velice pěkně a dávám 16 bodík
-
Tak to vypadá nádherně a rozhodně o víkendu vyzkouším!
A bodík.
-
Mňam
)
-
-
amalia:Ale to zní taky chutně, to by stálo za vyzkoušení. Dík za tip
-
Vypůjčím si hlášku z pořadu Prostřeno: "Toto jídlo mne oslovilo"
, přiděluji mu 10. bod
-
skvelé, huby môžem na všetky spôsoby, ten tvoj je dobrý nápad
zapekám šampiňóny s cibuľou orestovanou na oravskej slaninke, poliate parmezánom nastrúhaným v šľahačkovej smotane, vyskúšam aj toto
, vyzerá to dokonale "jedlo"
-
To se mi opravdu líbí
-
vypadá to moc chutně
-
takéto veci milujem...
-
to vypadá dobře
-
Nádhera a jídla z jednoho pekáčku máme rádi, hned zítra zkusím
-
to bude dobré