

Srdíčkové jednohubky
Suroviny
- Rajčatové želé:
- 1/2 l pasírovaných rajčat
- 6 plátků želatiny nebo přiměřené množství sypké
- sůl
- 2-3 bobkové listy
- malá šalotka
- trošku olivového oleje
- několik kuliček nového koření
- několik kuliček pepře
- trošku sušené bazalky
- Dále:
- rohlík (nebo jiné pečivo)
- žervé
- 1 stroužek česneku
- čerstvá bazalka
- mozzarella (nejlépe vážená u pultového prodeje - obsahuje méně vody nebo sáčková hodně dobře okapaná)
Postup přípravy receptu
Želatinu namočíme na cca 10 minut do asi 3-4 lžic studené vody.
Na oleji osmahneme cibulku do slovita, zalijeme rajčaty, přidáme koření a chvíli podusíme. Pak přepasírujeme nebo aspoň přecedíme.
Želatinu zahřejeme na mírném plameni jen do doby, než se rozpustí. Pak k ní přidáme několik lžic ochuceného pyré, promícháme a vlijeme do zbytku pyré.
Mělkou nádobu vyložíme potravinovou fólií a nalijeme do ní pyré. Necháme ztuhnout, nejlépe přes noc.
Žervé rozmícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou bazalkou. Namažeme na kolečka z pečiva. Ze ztuhlého želé a plátků mozzarelly vykrájíme srdíčka a dozdobíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Srdíčkové jednohubky
-
Krásný vysledek - ráda pracuji se zelatinou ,ať uz nasladko ci naslano. Zitra tento recept vyzkouším.:-
-
krásné
-
Tak toto musela být piplačka, ovšem výsledek - ten stojí za to
-
No to je půvabné
Já na želatinu nemám trpělivost, na můj vkus moc dlouho tuhne
-
rásné jednohubky
-
zizala: Jaruško, my ho taky neslavíme
-
Hezké srdíčkové jednohubky, že by už příprava na Valentina
?
-
maris: Valentýna neslavíme, ale měli jsme výročí svatby, stříbrné
-
magdalenka: Děkuji
Práce s želatinou je jednoducháMusíš dodržet poměr tekutiny podle návodu na sáčku se želatinou a zahřát jen mírně, než se rozpustí. Když dodržíš tyhle základní body, nemůže se to nepodařit
-
Moc hezké, přiznej se, že se chystáš na Valentýna
/ nebo že by dcery
/
-
Ty si hračička... veľmi originálne.
(ja sa stále so želatínou veľmi nekmarátim.)