Rajčatové želé s mascarpone

gallischek Kuchař: gallischek

Doba přípravy: asi 50 minut + 2 hod tuhnutí Předkrmy 1 názor

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
500 g rajčat
2 lžíce olivového oleje
200 ml pasírovaných rajčat
12 plátků želatiny
2 snítky rozmarýnu
1 snítka bazalky
sůl
pepř
cukr
200 g mascarpone
150 g jogurtu
šťáva z 1 citronu
200 ml smetany ke šlehání
půlky cherry rajčat
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Rajčata omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek zesklovatíme na rozpáleném oleji. Vmícháme rajčata, přilijeme pasírovaná rajčata a uvedeme do varu.

  2. Osm plátků želatiny namočíme. Rozmarýn a 1/2 svazku bazalky přidáme k rajčatům. Osolíme, opepříme a přisladíme. Na prudkém ohni svaříme až na obsah 500 ml. Pak v rajčatech rozpustíme vymačkanou želatinu.

  3. Namočíme zbylou želatinu. Zbylou bazalku posekáme smícháme s mascarpone, jogurtem a citronovou šťávou. Želatinu vymačkáme, smícháme s 3 lžícemi mascarpone a přidáme do ostatního krému.

  4. Vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Mascarponový krém vrstvíme střídavě s rajčatovým želé do formy. Každou vrstvu necháme asi 30 min. tuhnout v lednici. Vyklopíme z formy, krájíme na plátky a ozdobíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatové želé s mascarpone

Tématické fráze: rajcatove zele rajčatový páj