Mini vdolečky jako jednohubky

Nadja Kuchařka:

cca 80 ks Moučníky , Kynuté, Smažené 18 názorů

517

Suroviny

Těsto:
500 g mouky polohrubé
20 g droždí
30 g cukru krupice
250 ml mléka vlažného
1 žloutek
30 g másla
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zadělat kváskem, lehce poprášit moukou, aby těsto neokoralo a přikryté nechat vykynout. Uděláme vdolečky, tak že v dlaních uválíme malé kuličky a trochu zploštíme.

  2. Hotové klást na pomoučněný vál, přikrýt utěrkou a nechat kynout. Potom obrátit a opět nechat kynout (přikryté). Trochu vdolečky zmáčknout na placičku, vrchní stranou je klást do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažit dozlatova.

  3. Smažené klást na savý papír pro odsátí přebytečného tuku. Zdobit podle libosti – tvarohem, povidly, marmeládou, šlehačkou atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mini vdolečky jako jednohubky

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo