Suroviny
Porce: na 1 kg masa
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 775 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,48 g |
Tuky | 202,65 g |
Vláknina | 5,82 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 11,73 g |
Sůl | 29,00 g |
Sacharidy | 23,45 g |
Postup přípravy
Ano, je to prudce jedlé. Tedy, pokud to nepřešvihnete s délkou tepelné úpravy. Když to přeženete, tak s placičkami můžete hrát hokej a s válečky třeba gorodky…
Samozřejmě, Čabajka to není, ale z těch co jsem doposud zkoušel patří tato k těm lepším. Byla použita samotná vložka bez spojky a míšenina přesto dobře držela pohromadě.
Bylo to velmi jedlé už posyrovu a naschvál nezmiňuji třídu masa…, ale v mém případě to byl čerstvý ořech, protože: 1/5 jsem slupl jen tak hned po namíchání, 20% na druhý den při chystání „čevabčiči“ a ze zbytku byly 4, na pánvi prudce opečené, porcičky k obědu…
Zveřejněno 9. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2x7
Moje poznámka
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2x7
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 13 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 37 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 45 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 56 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 3 hodinami
Tématické fráze:
uzeni klobás,
jak dlouho udit klobásy,
vyvíječ studeného kouře,
vyvíječ kouře,
klobásy na uzení,
uzení klobás studeným kouřem,
uzení studeným kouřem,
čabajka recept,
dymogenerator,
uzení čabajky,
jak udit klobásy,
recepty na uzení klobás,
jak udit špek,
čabajska klobasa recept,
vyvíječ kouře pro udírny,
vyviječ kouře na uzení,
jak dlouho udit špek,
vyvíječ kouře do udírny,
uzení klobásy,
klobása na uzení
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
česnek,
kmín celý,
špek uzený
Komentáře (9)
Střívka používáme běžná solená, tlustější - na klobásy.
S výrobou jsme v mezičase pokročilí:
Původně jsme udili na 30°C 6 hodin, pauza přes noc a znovu 6 hodin uzení.
Časem jsme se dobrali k uzení do 45°C 6 hodin a stačí to.
Dále jsem vyrobil vyvíječ studeného kouře (tzv. DYMOGENERATOR) na vzduchovací motorek od akvária, ale tímto způsobem se uzení zatím učím…
Čabajky mám rád nesušené. Jíme je čerstvé hned po vyuzení a to co by se asi do měsíce nesnědlo, tak dám hned do mrazáku a později po rozmrazení jsou jako z udírny
Výýýborně
Chutnalo to až tak dobře, že jsme s kamarádem zpracovali podle tohoto rcp 10kg masa (špeku jsme dali 20%, příště dáme 30%), narazili to do střev a vyudili studeným kouřem při 30°C.
Nemám ve zvyku tu chválit své recepty, ale toto nakonec není můj vynález, takže si dovolím:
Tudy vede cesta do nebe
*****
(upraveno množství špeku v rcp ze 100g na 200g)
V této uspěchané době patrně nelze míti nikomu za zlé, že si nepřečte odkaz na zdroj, že?
A jak že je to s tím "ještě 2x tak dlouho"?
No, to jsem se naučil od Číňanů
Oni prý když sekají maso, tak sekají a sekají a když už se jim zdá být dost najemno posekané, tak to dělají znovu, ještě 2x tak dlouho...
A použití namletého masa?
Tak určitěěě...
Se ozvu po neděli, jak to dopadlo