

Kari omáčka z vepřové konzervy ke špagetám
Suroviny 4 - 6 porcí
- 1 vepřové selské maso v konzervě
- 1 střední cibule
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 větší kyselé okurky
- trošku oleje
- sůl
- pepř
- kari koření
- jíška ( já používám instatní )
- 1 zeleninový masox
- 1/2-3/4 litru vody
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje zpěníme cibulku. Na cibulku přidáme rozmačkané vepřové maso z konzervy, osolíme, opepříme, přidáme kari a chvilku orestujeme. Zalejeme 1/2 až 3/4 litrem masoxového vývaru, přisypeme na drobné kousky nakrájené okurky a krátce povaříme.
Na konec přidáme nadrobno nakrájená vejce na tvrdo, která nám omáčku zahustí, pokud by byla omáčka moc řídká, přihustíme instantní světlou jíškou. Provaříme tak 2 minuty a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Tuto omáčku si občas dělám ke špagetám, je moc chutná. Je možné omáčku taktéž zjemnit smetanou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kari omáčka z vepřové konzervy ke špagetám
-
špagety miluju.Určitě zkusím i tenhle způsob
-
Díky za bodíky a kometáře, foto přidáno
-
Nápadité
5.bodík
-
Tak, tohle si vařily mé děti docela často, když jsem nestihla být včas z práce doma a dodnes to mají rádi
Možná v té době nebyla ta hotová jíška, ale i tak si s tím poradily.
-
Podle ingrediencí to vypadá, že jídlo bude jedlé. Nejsem moc zkušeny kuchař, vyskouším.
-
Jednoduché,rychlé určitě výborné+1