Rajčatová polévka s těstovinami

Polévky Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Polévky Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

- 700 g rajčat
- olivový olej
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 1/4 hrnku rajčatového protlaku nebo 1/2 hrnku konzervovaných krájených rajčat
- litr zeleninového vývaru (může být z kostky)
- lžička cukru
- dle chuti sůl
- pepř
- bazalka (čerstvá nebo sušená)
těstoviny (conchiglie, penne, orecchiette nebo farfalle)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme (cca 10 minut) na jemno nakrájenou cibuli, papriku a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nakrájená oloupaná rajčata (nejlépe oloupat po ponoření do horké vody) a podusíme 5-10 minut).

  2. Přidáme protlak nebo konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme, chvíli mícháme, poté zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou 10-15 minut.

  3. Na závěr přidáme těstoviny a dochutíme bazalkou, pár lístky můžeme dozdobit.

Poznámka od kuchařky

Před přidáním bazalky a těstovin je dobré všechno rozmixovat, ale v žádném případě to není nutné.

Komentáře k receptu Rajčatová polévka s těstovinami

Tématické fráze: rajčatová polévka s těstovinou recept rajčatová polévka s těstovinou rajčatová polévka z protlaku rajčatová polévka z konzervovaných rajčat rajská polévka s těstovinami rajčatová polévka s bazalkou rajska polevka s testovinou rajčatová polévka rajská polévka z konzervovaných rajčat rajčatová polévka z rajčat polévka z rajčatového protlaku těstovinová polévka polévka z konzervovaných rajčat rajčatová polévka s mozzarelou rajčatová polévka s mozzarelou račatova polevka rajčatova polevka z rajčatoveho protlaku jak nejlepe oloupat rajcata rajčatová polévka recept z protlaku francouzská rajčatová polévka