

Knedlík houskový-jednoduchý a rychlý!
Doba přípravy: 30 min 4 porce Přílohy 50 názorů
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 rohlíky (na kostičky)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vejce
- sůl
- vlažné mléko
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny postupně zamíchám a vypracuji vláčné těsto, které na 15-20 min dám vařit do vroucí osolené vody. Po vyjmutí ihned krájím nití, krájítkem....
Poznámka
Někdy mívám tužší, někdy řidší, ale vždy se povedou. Jo, vařit ve větším hrnci...velmi nabyde :)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 680 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Knedlík houskový-jednoduchý a rychlý!
-
dnes jsem ho zkusila s polohrubé mouky, opravdu výborný a jednoduchý
lze připravit i na sladko?
-
Knedlík jsem dělala naprosto poprvé v životě a super, dělala jsem pouze z polohrubé mouky a byl měkký a chutově výborný
-
Ahoj, zkusil jsem, mouku jsem dal půl na půl - polohrubou a hrubou a je SUPER
-
Lenka: Asi 3/4 hrnečku (asi 250-ti mililitrového), naliju cca půl hrnku a v případě potřeby dodám víc. Každé pečivo je jinak velké a jinak saje, takže to musíš vychytat...
-
Děkuji za príííma recept. Nestihla jsem knédl koupit, ale po zkušenosti s přípravou tohoto, jsem ráda. Už kupovat nebudu.
Děěěěkujiiiii.. -
hanik1:kolik dáváš toho mléka? v receptu to není uvedeno a je to celkem důležitý.
-
Už nevařím jiný
akorát dávám půl na půl polohrubou s hrubou
-
Daisy:Knedlik jednoduchy a ze uz sem jich vyzkousela fakt dost.Diky mooooc
-
Těsto musí zůsat dost měkké, přestože se pak knedlík trochu hůře tvaruje, na to pozor. Méně drobivé a ještě chutnější jsou knedle z kypřícícho prášku pouze se žloutky tedy bez bílku a klidně pak stačí i voda a ještě lepší je sodovka
A proti tomu srážení se, se jen musí dávat pozor při zpracování, nelít mléko-vodu přímo na prášek, ale ten předem dobře zamíchat do mouky, pak nechávám před vařením cca 15-20 min odpočinout. Uvařit, neodkrývat zbytečně předem poklici, po uvaření pracovat rychle, vyndat 1 ks na prkénko druhý zakrýt v hrnci a ihned ten první "rychle" rozkrájet, jinak se můžou opravdu srazit. Nejlépe každý knedlík nejdříve ihned alespon přepůlit a až potom vyndavat další...
-
Já jsem ten knedlík pěkně zmršil. Není uvedeno množství mléka a mě se zdálo, že to je pořád málo. A pak to spíše připomínalo těsto na lívance. Takže to s nehezkými výrazy skončilo v odpadkovém koši a musel jsem hezky frčet do obchodu
-
Uvařila jsem jej podle receptu z polohrubé mouky a byl dost tuhý. Podruhé jsem dala hrubou mouku a byl super. Vařila jsem 20 minut.
-
Vsechny suroviny ihned zamicham... radeji bez komentare. Dost neuplny recept, zacatecnik podle toho knedlik neuvari.
-
krto-mil: je tam půl prášku do pečiva
já dělám podobné,ale vařím na páře 25 minut.Hodně nabydou
-
Copak zadny prasek do peciva? Zadne kvasnice? Jak to tedy nakyne?
-
Knedlík super, krásně jednoduchý recept. Jen mi podélně praskl, a to celkem brutálně
Neví někdo, co s tím, aby se to příště neopakovalo?