

Knedlík houskový-jednoduchý a rychlý!
Suroviny 4 porce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 rohlíky (na kostičky)
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vejce
- sůl
- vlažné mléko
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny postupně zamíchám a vypracuji vláčné těsto, které na 15-20 min dám vařit do vroucí osolené vody. Po vyjmutí ihned krájím nití, krájítkem....
Poznámka od kuchařky
Někdy mívám tužší, někdy řidší, ale vždy se povedou. Jo, vařit ve větším hrnci...velmi nabyde :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Knedlík houskový-jednoduchý a rychlý!
-
250 ml mléka
-
dnes jsem ho zkusila s polohrubé mouky, opravdu výborný a jednoduchý
lze připravit i na sladko?
-
Knedlík jsem dělala naprosto poprvé v životě a super, dělala jsem pouze z polohrubé mouky a byl měkký a chutově výborný
-
Ahoj, zkusil jsem, mouku jsem dal půl na půl - polohrubou a hrubou a je SUPER
-
Lenka: Asi 3/4 hrnečku (asi 250-ti mililitrového), naliju cca půl hrnku a v případě potřeby dodám víc. Každé pečivo je jinak velké a jinak saje, takže to musíš vychytat...
-
Děkuji za príííma recept. Nestihla jsem knédl koupit, ale po zkušenosti s přípravou tohoto, jsem ráda. Už kupovat nebudu.
Děěěěkujiiiii.. -
hanik1:kolik dáváš toho mléka? v receptu to není uvedeno a je to celkem důležitý.
-
Už nevařím jiný
akorát dávám půl na půl polohrubou s hrubou
-
Daisy:Knedlik jednoduchy a ze uz sem jich vyzkousela fakt dost.Diky mooooc
-
Těsto musí zůsat dost měkké, přestože se pak knedlík trochu hůře tvaruje, na to pozor. Méně drobivé a ještě chutnější jsou knedle z kypřícícho prášku pouze se žloutky tedy bez bílku a klidně pak stačí i voda a ještě lepší je sodovka
A proti tomu srážení se, se jen musí dávat pozor při zpracování, nelít mléko-vodu přímo na prášek, ale ten předem dobře zamíchat do mouky, pak nechávám před vařením cca 15-20 min odpočinout. Uvařit, neodkrývat zbytečně předem poklici, po uvaření pracovat rychle, vyndat 1 ks na prkénko druhý zakrýt v hrnci a ihned ten první "rychle" rozkrájet, jinak se můžou opravdu srazit. Nejlépe každý knedlík nejdříve ihned alespon přepůlit a až potom vyndavat další...
-
Já jsem ten knedlík pěkně zmršil. Není uvedeno množství mléka a mě se zdálo, že to je pořád málo. A pak to spíše připomínalo těsto na lívance. Takže to s nehezkými výrazy skončilo v odpadkovém koši a musel jsem hezky frčet do obchodu
-
Uvařila jsem jej podle receptu z polohrubé mouky a byl dost tuhý. Podruhé jsem dala hrubou mouku a byl super. Vařila jsem 20 minut.
-
Vsechny suroviny ihned zamicham... radeji bez komentare. Dost neuplny recept, zacatecnik podle toho knedlik neuvari.
-
krto-mil: je tam půl prášku do pečiva
já dělám podobné,ale vařím na páře 25 minut.Hodně nabydou
-
Copak zadny prasek do peciva? Zadne kvasnice? Jak to tedy nakyne?