Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový chleba co chutná skoro jako normální

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zanidan zanidan

Středně náročný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 908 kJ /
1 890 kcal
Bílkoviny37,13 g
Tuky28,78 g
Vláknina19,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy360,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dáme podle postupu do nádoby na chleba a dáme péct na bezlepkový program, nebo klasik. Krok 2: Někomu se lépe upeče na bezlepkový a někomu na klasik. Každá pekárna je jiná a jinak peče. Mívala jsem 5 let pekárnu a v té jsem pekla na klasik 2 hod. a byl super, teď mám novou a tam peču na bezlepkový 3 hod. Krok 3: Jinak chleba po upečení vyklopíte na mřížku a necháte zchladnout, já už nevydržím a za chvíli si jdu ukrojit. Krok 4: Chleba můžete mít 2 dny po vychladnutí zabalený v papírovém ubrousku, já používám kuchyňskou roli a igelitovém sáčku venku a poté dát do chladničky. Nebo můžete si třeba i nakrájet něco do mrazáku, já jsem sama a většinou ho tak brzy nesním, někdy ho dám jen do lednice, ale někdy si nakrájím kousek i do mrazáku, ale nemusí to být netvrdne, jen je pak z lednice takový tužší, já si ho hodím do topinkovače a je pak jak čerstvý.

Zveřejněno 15. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový chleba co chutná skoro jako normální

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7w4B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový chleba co chutná skoro jako normální

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7w4B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

babi Helena 24. 3. 2016 11:21
Domnívám se, že máte na mysli "droždí s vlašťovkou", tedy sušené francouzské droždí. Pro našeho celiatika, ale nejen pro něj, jsem ho po dlouhém hledání koupila na www.kutilov.cz/drozdi/drozdi-saft-instant/ v balení půl kila, cena nesmírně výhodná. Vřele doporučuji.

spagetka: Děkuji moc za odpovědi pro paní :) :-K:-8

Chuchu: Dobrý den ano je to jen značka na sáčku kde je modrá holubička... psylium je v chlebu proto že vám nadýchá pečivo , aby tam byly ty bublinky a bylo krásně kypré , jinak si tedy můžete počíst viz co přidala SPAGETKA, mimochodem děkuji ;)
a já peču v pekárně, je to pro mne lepší a chleba mi z tama chutná nemám s tím problém asi jde spíše o pekárnu kolik je kdo ochoten do ní investovat a jakou značku si zakoupí... a můj chleba netvrdne jako ty jiné značky co se musí dát po vychladnutí ihned do mrazáku..:-K

Ja som bezlepkarka,a peciem len v trube.Mala som pekaren pozicanu,ale vratila som ju.Viacej mi chuti z truby peceny.po upeceni necham vychladnut,a naporcujem do mraznicky,necham si len 2 platky na dalsi den.A potom postupne vytahujem.Nemam topinkovac,tak vzdy necham par sekund v mikrovlnke ohriat.

Chuchu: Holubičkou autorka myslí značku na sáčku toho droždí. O psylliu si přečtěte tu:
http://www.psyllium.cz/
http://www.drpopov.cz/vlaknina-psyllium-psyllicol....

Prosím co je to psyllium a suš. droždí s houbičkou a kde se to dá koupit? Dá se péct také jen v troubě? Díky za radu.:yes:

Tématické fráze:
recept na bezlepkový chléb z pekárny, bezlepkovy chleba s psylium, bezlepkový chléb recept, bezlepkový chleba, chleba psylium, droždí saft instant, dobrý bezlepkový chleba, psylium chleba, recept na dobrý bezlepkový chléb, pekárna na chléb bezlepkový program, chleb psylium, psylium nebo droždí, dobrý bezlepkový chléb do pekarny, dobry bezlepkovy chleb z pekárny, bezlepkovy recept chleba psylium, recept na dobrý bezlepkový chleba, chleba z psyllia, bezlepkový chléb s psylliem, pecivo psylium, recept na bezlepkový chleba z pekárny

Suroviny:
voda, psyllium, mouka schar mix, mouka pohanková, sůl, droždí sušené, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu