Vegan pizza (skoro Quattro Stagioni)

veganotic Kuchařka: veganotic

7 menších (cca 20 cm velých, tenkých) kousků pizzy Dietní recepty , Veganské 1 názor

Suroviny

Těsto:
1/2 kg hladké či polohrubé mouky
1 lžíce olivového oleje
3/4 lžičky soli
1 hrnek vlažné vody
20 g čerstvého droždí (můžete použít i odpovídající množství sušeného)
3/4 lžičky cukru
Pizza:
sugo, rajčatová omáčka (- v nabídce běžných supermarketů je spousta omáček na těstoviny či pizzu nejrůznějších chutí i vůní. Pokud chcete sugo udělat doma, stačí na oleji osmahnout pár stroužků rozmačkaného česneku, přidat drcená spařená rajčata (či rajčata z konzervy), trochu kvalitního rajčatového protlaku, italské bylinky a sůl a nechat probublat)
čerstvá rajčata (nakrájená na tenké plátky)
žampiony (nakrájené na tenké plátky)
sušená rajčata v oleji (nakrájená na malé kousky)
nakládané artyčoky (nakrájené na větší kusy)
sušené italské bylinky
čerstvá bazalka
vegan sýr (není nutný, ale potěší) - dobrý je třeba VeganLine nebo Wilmersburger
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobte do misky, zasypte cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

  2. Poté do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a olivový olej, dolijte zbytek vody a kvásek. Dobře prodělejte na vále (dle potřeby podsypte trochou mouky) a vypracujte hladké pevné těsto. Nechte kynout přes noc v lednici nebo 2 hodiny na teplém místě.

  3. Těsto poté sražte pěstí a uždibujte kusy velké dle vašich pizza představ (a také dle prostorových možností vaší trouby). Já spíše než pizzu na malý plech připravuji jednotlivé menší pizzy o velikosti 15 - 20 cm.
    Troubu i s plechy, které budete používat, předehřejte na co nejvyšší teplotu. Těsto nejdříve rozválejte válečkem, poté si pomozte rukama a vytvarujte ho do požadovaného tvaru a tloušťky (já mám ráda pizzu tenkou).

  4. Přendejte na pečící papír, potřete trochou rajčatové omáčky (nepřežeňte to ať není pizza rozmočená), posypte sušenými bylinkami, poklaďte čerstvými rajčaty a žampióny. Posypte trochou na hrubo nastrouhaného vegan sýra a ozdobte nakrájenými sušenými rajčaty a artyčoky. Okraje pizzy potřete olivovým olejem. Pizzy na pečícím papíru opatrně přendejte na rozpálený plech v troubě. Pečte v dolní části trouby na nejvyšší teplotu - já obvykle peču cca 7 minut na 250°C, nejlépe uděláte, když budete u trouby stát a pozorovat, co se děje uvnitř.
    Po vyndání z trouby ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vegan pizza (skoro Quattro Stagioni)

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Mě se recept líbí, nic špatného na něm nevidím.

    Odpovědět

Tématické fráze: vegan pizza vegan pizza recept veganská pizza vegan pizza recepty pizza vegan recept recept pizza vegan pizza testo vegan testo na vegan pizu pizza pro vegany těsto na pizzu vegan veganline veganline co na vegan pizzu wegan pizza recept pizza guatro s veganská pizza recept vegan těsto na pizzu pizza vegan testo testoviny vegan recept jak na těsto na pizzu vegan