Suroviny
Porce: 2 štrůdly
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,70 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrůdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Moje poznámka
Štrůdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 5 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 55 minutami
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jablečný štrůdl z pomazankového másla,
láďa hruška jablečný štrudl,
závin z pomazánkového másla od ládi hrušky,
jablečný štrůdl podle ládi hrušky,
cim pomazat strudl,
štrůdl od ládi hrušky,
motání štrůdlu,
jablkový závin ládi hrušky,
štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky,
jablečný štrůdl ládi hrušky,
štrůdl z pomazankového másla hruška,
tátův štrůdl,
láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla,
štrudl podle ládi hrušky,
těsto na štrudl z pomazánkového másla,
štrůdelník,
štrudl od hrušky,
strůdl z pomazánkového másla,
tátův štrůdl od ládi hrušky,
tátův štrůdl od ládi hrušky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
rozinky,
cukr skořice,
jablko,
cukr,
máslo,
mouka
Komentáře (61)
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba
Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.