Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Z voňavých květů černého bezu si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento recept určitě vyzkoušet.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 555 kJ / 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,90 g |
Tuky | 3,72 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2E9P
Moje poznámka
Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2E9P
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 18 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 38 minutami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 4 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 5 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 5 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 5 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 9 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 9 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 10 hodinami
Tématické fráze:
bezová šlehačka
Suroviny:
smetana ke šlehání,
mléko plnotučné,
želatina prášková,
cukr,
lusk vanilkový,
rebarbora,
kompot švestkový,
skořice
Komentáře (11)
Chuť i samotné panna cotty byla skutečně delikátní
Zřejmě jsem nedělala naposledy
Dobře jsem udělal
Kosmatice sama je dost voňavá, ale podle tohoto rcp jí aromatizovaná panna cotta je tak delikátní chuti
V neděli tedy budu podávat bezovou panna cottu pouze samotnou, popř. jen se šlehačkou...
Teď čtu - Ty želatinu opravdu vaříš?