Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová panna cotta

Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert překvapí krásnou barvou a vynikající chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

26. 3. 2016 17:18

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 521 kJ / 363 kcal
Bílkoviny25,93 g
Tuky9,84 g
Vláknina10,12 g
Cholesterol 31 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy37,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky.

Agar koupíte ve zdravé výživě.

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bofinka

26. 4. 2020 09:42

Autorka pridava agar agar do prave uvarenych jahod s jogurtem, tekutin je tam minimum, jen 4 lzice rostlineho mleka . Agar rosolovati uz pri teplote 45°a ona ho tam primicha pri 90°C. A pak, normalne 2 rovne lzicky agaru staci na 1 litr tekutiny (pochopitelne s prevarenim), kdezto ona ma "hmotu" celkem hustou a varici. Mozna by to chtelo vyzkouset . . .ja to predem vzdavam ;-)
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...

casino casino

25. 4. 2020 21:58

Miquel: vvmirka:
Máte pravdu:-!:yes::yes::yes:
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit :-!
Buď suroviny, nebo postup;-)

vvmirka

25. 4. 2020 21:17

Tak jsem postupovala podle receptu, směs neztuhla ani po 6 hodinách. Takže jsem to ze skleniček vše vylila zpět do hrnce a povařila, jak je u Agaru uvedeno na obalu. Pak vše ztuhlo naprosto ukázkově. Takže Agar vždy povařit.

Kakao

12. 5. 2019 14:47

<3 mňam. Na tom nie je vo pokaziť. Ideálny recept pre mňa

newparanet

3. 4. 2016 15:28

EU zakazuje říkat mléko všemu co nepochází z vemena. :-p

Miquel Miquel

28. 3. 2016 13:09

Chtěl bych se zeptat, když přidáš agar tak to už nevaříš:-? Na obale od výrobce je napsáno že by se agar měl 2 minuty vařit ;-)

Hanis

28. 3. 2016 12:17

Krása....konečně jsem našla recept, kde se přidává agar :-p, bod leti :-K

zizalka zizalka

28. 3. 2016 10:08

ta barva mluví za vše :-* nádhera :yes:

ivulinka ivulinka

26. 3. 2016 21:36

Nádherně vypadající jahodové pohlazení mlsného jazýčku:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2016 19:58

Nádherné, plné chuti:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodova panacota jahodová panna cotta panna cotta jahodová panacota s jahodami panna cotta jahodová panna cota jahodová pannacota panna cotta recept panna cotta z ovocneho jogurtu jahodový panna cotta panna cota jahodová jahodová panna cotta recept panna cotta s ricottou pannacota s jahodama recept na panna cota recept na panna cotta penna cota jahodova zmrzlina panna cotta nejlepší panna cotta jahodova panakota

Suroviny: jahody, jogurt řecký, mléko rostlinné, cukr třtinový, želatina

TopRecepty.cz

Jahodová panna cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgDp