Jahodová panna cotta
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert překvapí krásnou barvou a vynikající chutí.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 521 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,93 g |
Tuky | 9,84 g |
Vláknina | 10,12 g |
Cholesterol | 31 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 37,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky.
Agar koupíte ve zdravé výživě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2020 09:42
Autorka pridava agar agar do prave uvarenych jahod s jogurtem, tekutin je tam minimum, jen 4 lzice rostlineho mleka . Agar rosolovati uz pri teplote 45°a ona ho tam primicha pri 90°C. A pak, normalne 2 rovne lzicky agaru staci na 1 litr tekutiny (pochopitelne s prevarenim), kdezto ona ma "hmotu" celkem hustou a varici. Mozna by to chtelo vyzkouset . . .ja to predem vzdavam
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...
25. 4. 2020 21:58
Miquel: vvmirka:
Máte pravdu
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit
Buď suroviny, nebo postup
Máte pravdu
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit
Buď suroviny, nebo postup
25. 4. 2020 21:17
Tak jsem postupovala podle receptu, směs neztuhla ani po 6 hodinách. Takže jsem to ze skleniček vše vylila zpět do hrnce a povařila, jak je u Agaru uvedeno na obalu. Pak vše ztuhlo naprosto ukázkově. Takže Agar vždy povařit.
12. 5. 2019 14:47
mňam. Na tom nie je vo pokaziť. Ideálny recept pre mňa
3. 4. 2016 15:28
EU zakazuje říkat mléko všemu co nepochází z vemena.
28. 3. 2016 13:09
Chtěl bych se zeptat, když přidáš agar tak to už nevaříš Na obale od výrobce je napsáno že by se agar měl 2 minuty vařit
28. 3. 2016 12:17
Krása....konečně jsem našla recept, kde se přidává agar , bod leti
28. 3. 2016 10:08
ta barva mluví za vše nádhera
26. 3. 2016 21:36
Nádherně vypadající jahodové pohlazení mlsného jazýčku
26. 3. 2016 19:58
Nádherné, plné chuti
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 5 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 5 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 5 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 6 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jahodova panacota jahodová panna cotta panna cotta jahodová panacota s jahodami panna cotta jahodová panna cota jahodová pannacota panna cotta recept panna cotta z ovocneho jogurtu jahodový panna cotta panna cota jahodová jahodová panna cotta recept panna cotta s ricottou pannacota s jahodama recept na panna cota recept na panna cotta penna cota jahodova zmrzlina panna cotta nejlepší panna cotta jahodova panakota
Suroviny: jahody, jogurt řecký, mléko rostlinné, cukr třtinový, želatina
Jahodová panna cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgDp
10 názorů