Jahodová panna cotta
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert překvapí krásnou barvou a vynikající chutí.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 521 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,93 g |
Tuky | 9,84 g |
Vláknina | 10,12 g |
Cholesterol | 31 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 37,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky.
Agar koupíte ve zdravé výživě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2020 09:42
Autorka pridava agar agar do prave uvarenych jahod s jogurtem, tekutin je tam minimum, jen 4 lzice rostlineho mleka . Agar rosolovati uz pri teplote 45°a ona ho tam primicha pri 90°C. A pak, normalne 2 rovne lzicky agaru staci na 1 litr tekutiny (pochopitelne s prevarenim), kdezto ona ma "hmotu" celkem hustou a varici. Mozna by to chtelo vyzkouset . . .ja to predem vzdavam
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...
25. 4. 2020 21:58
Miquel: vvmirka:
Máte pravdu![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit
Buď suroviny, nebo postup
Máte pravdu
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
Buď suroviny, nebo postup
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
25. 4. 2020 21:17
Tak jsem postupovala podle receptu, směs neztuhla ani po 6 hodinách. Takže jsem to ze skleniček vše vylila zpět do hrnce a povařila, jak je u Agaru uvedeno na obalu. Pak vše ztuhlo naprosto ukázkově. Takže Agar vždy povařit.
12. 5. 2019 14:47
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
3. 4. 2016 15:28
EU zakazuje říkat mléko všemu co nepochází z vemena.
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
28. 3. 2016 13:09
Chtěl bych se zeptat, když přidáš agar tak to už nevaříš
Na obale od výrobce je napsáno že by se agar měl 2 minuty vařit
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
28. 3. 2016 12:17
Krása....konečně jsem našla recept, kde se přidává agar
, bod leti
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
28. 3. 2016 10:08
ta barva mluví za vše
nádhera
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
26. 3. 2016 21:36
Nádherně vypadající jahodové pohlazení mlsného jazýčku
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
26. 3. 2016 19:58
Nádherné, plné chuti
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jahodova panacota jahodová panna cotta panna cotta jahodová panacota s jahodami panna cotta jahodová panna cota jahodová pannacota panna cotta recept panna cotta z ovocneho jogurtu jahodový panna cotta panna cota jahodová jahodová panna cotta recept panna cotta s ricottou pannacota s jahodama recept na panna cota recept na panna cotta penna cota jahodova zmrzlina panna cotta nejlepší panna cotta jahodova panakota
Suroviny: jahody, jogurt řecký, mléko rostlinné, cukr třtinový, želatina
Jahodová panna cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgDp
10 názorů