Pečená paprika

vseumel Kuchařka: vseumel

Doba přípravy: 1 hodina 30 minut 10 porcí Předkrmy 5 názorů

Suroviny

2 červené papriky
1 žlutá paprika
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Velice jednoduchý recept na lehký letní předkrm, který můžeme skladovat v lednici i několik dnů. Omyjeme papriky. Celé papriky dáme do pekáče a přidáme asi 2 lžíce oleje. Papriky pečeme 40 minut (horkovzduch) na 180°C, můžeme i grilovat.

  2. Kůžička paprik může být trochu spálená, přidá to výraznější chuť. Poté trochu zchlazené, ale stále teplé papriky, dáme do mikrotenového sáčku na 30 minut zapařit, aby se nám lépe loupaly.

  3. Papriky oloupeme a očistíme od semínek, nakrájíme na kousky, trochu posolíme a zalijeme olivovým olejem. Papriky podáváme na libovolném opečeném pečivu viz foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená paprika

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Velice chuný předkrm:-p:yes:a krásné aranžmá:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Já jsem se v jedné pražské pizzerii naučila přidat k těmto paprikám na talířek kousek sýra feta a pár oliv. Opravdu stačí pár soust, aby byly polechtány chuťové buňky. Je to opravdu skvělý lehký předkrm, není třeba se touto dobrotou nacpat. :yes:

    Když papriky marinuju, přidávám trochu rozmačkaného česneku a pár kapek octa.

    Odpovědět

  • Teri77 Teri77

    Tak já bych to zase tak nehrotila, slečno nebo paní Hanko :-) Opravdu je tento druh pokrmu nazýván výstižně - "před" - "krm" - což nám má načas obelhat chuťové pohárky a zároveň nás navnadit na případné další chody. Tento druh receptu opravdu milujeme a veškeré naše okolí také... žádná patlanina, hlavně vyzdvihnuté přirozené chutě... poslední dobou ale častěji odbíháme ke grilované variantě. Jinak je tohle rozhodně na :yes: Děkuji za připomenutí, jdu si odběhnout do kuchyně :-p:-))

    Odpovědět

  • vseumel vseumel(autor receptu)

    Jo :), je to predkrm, takze cilem neni si nacpat bricha, ale polechtat chutove bunky a pripravit travici trakt na vetsi porce :). Je pravda, ze papriky byly vetsi. Vyzkousejte, je to primo delikatni, milovnici majonezovych smesi objevi chut prirodniho produktu ;-).

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    K panu autorovi bych nešla na návštěvu.
    3 papriky pro 10 lidí.
    To se mám ještě co učit.:-(

    Odpovědět

Tématické fráze: pecena paprika pečené papriky recepty pečená paprika recepty z paprik pecena cervena paprika pecene červené papriky pečené papriky recept pečená paprika recept peceni papriky pečení paprik paprika pečená opečená paprika pečené papriky v oleji recept pecene papriky recept na pečené papriky zavarene pecene papriky recept pečená paprika pečená paprika v oleji jak skladovat papriky pecene paprike recept