Žampiónové kroupy na sýru Philadelphia

vseumel Kuchařka: vseumel

Doba přípravy: 25 minut se vším všudy 5 porcí Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

4 hrnky krup
250 g žampiónů
polovina mrkve
cibule
150 g hrášku v konzervě
150 g sýru Philadelphia (sýr podobný lučině)
150 ml vývaru (dle chuti zeleninový nebo hovězí)
sůl
pepř
olej (já použila olivový)
kadeřavá petržel čerstvá
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme uvařit kroupy. Ve slané vodě cca 12 minut. Na velké opravdu velké pánvičce rozehřejeme olej. Osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme mrkev nakrájenou na jemné proužky. Osmahneme s cibulkou asi 2-3 minuty.

  2. Očištěné a nakrájené žampiony dáme na cibulku s mrkví a zalijeme teplým vývarem. Necháme asi 5 minut probublat. Pak přidáme nasekanou petržel, uvařené kroupy, hrášek.

  3. Na závěr vmícháme sýr Philadelphia. Sýr a hrášek necháme jen prohřát na pánvičce. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Jako přílohu jsem zvolila proužky ledového salátu s hořčicovým dresingem (2 lžíce oleje, 2 lžíce jablečného octu, malá lžíce francouzské hořčice jemně pálivé, 2 lžíce vývaru, dle chuti sůl a pepř, kdo chce přidá trochu cukru). Vhodné pro letní počasí :).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žampiónové kroupy na sýru Philadelphia

Tématické fráze: kroupy recepty jak uvařit kroupy syr philadelfia kroupy doba vaření kroupy kroupy velké recepty jemné kroupy kroupy velké,příprava ,recepty recepty z krup kroupy recept velké kroupy příprava piladelfia syr philadelfia velké kroupy recepty recepty kroupy syr phiadelphia recepty philadelfia sýr phiadelphia krup sýr sýr a krup

Zapomněl/a jsem heslo