Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Slaďoučké knedlíky plněné jahodami jsou vždy skvělé. Když je navíc přelijete jemnou omáčkou z vyšlehané smetany, vanilkového cukru a žloutku a doplníte jahodovým rozvarem, povýšíte tuto klasiku na nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 488 kJ / 1 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,36 g |
Tuky | 15,89 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 472 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 197,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vyklepneme žloutek, přidáme vanilkový i moučkový cukr a metličkou vše vyšleháme do pěny.
Krok 2: Smetanu na plotně ohřejeme (nesmí přijít do varu) a pomalu ji přiléváme za neustálého míchání k žloutkové pěně.
Krok 3: Omáčku opět necháme prohřát zhruba 5 minut na plotně (nevaříme), odstavíme a po vychladnutí dáme ztuhnout do lednice.
Krok 4: Mezitím si vytvoříme těsto. V míse spojíme tvaroh, máslo, vejce, špetku soli, moučkový cukr a polohrubou mouku. Pozor s moukou, raději méně než více, jinak by bylo těsto moc tuhé.
Krok 5: Do vypracovaného těsta zabalíme jednotlivé očištěné jahody.
Krok 6: Knedlíky opatrně vkládáme do hrnce s vroucí vodou a necháme vařit zhruba 8 minut.
Krok 7: Omyté a nekrájené jahody prohřejeme na rozpuštěném másle. Vaříme jenom chvíli, aby jahody neztratily barvu.
Krok 8: Uvařené knedlíky servírujeme přelité smetanovou omáčkou a jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 5. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Moje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
jahodová poleva na knedlíky,
jahodové knedlíky s mascarpone,
jahodová omáčka na knedlíky,
poleva na ovocné knedlíky,
smetanova poleva na knedlíky,
pudinkova poleva na knedlíky,
smetanovy přeliv na ovocne knedlíky,
vanilková poleva na knedliky,
jahodové knedlíky recept,
poleva na jahodové knedlíky,
jahodové knedlíky,
poleva jahodova na knedliky,
poleva na kynuté knedlíky,
jahodove knedliky se slehackou,
smetana na knedlíky,
smetanová poleva na ovocné knedlíky,
jahodove knedlíky s omáčkou recept,
omáčka z jahody,
smetanova poleva recept,
smetanova omačka na knedliky
Suroviny:
jahody,
tvaroh měkký,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jahody,
máslo
Komentáře (4)