

Krůtí srdíčka na slanině s hořčicovo smetanovou omáčkou a celozrným knedlíkem
Suroviny 4 porce
- 600 g krůtích srdcí
- 1 zakysaná smetana
- hrubozrnná hořčice
- 200 g slaniny ( oravská )
- sůl
- pepř
- bobkový list
- hladká mouka
- cibule
- olej dle potřeby
Postup přípravy receptu
Krůtí srdíčka si očistíme, odkrájíme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme srdíčka, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, okořeníme, přidáme bobkový list-
Podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni do měkka cca 1 hodinu. Jakmile je masíčko měkké, připravíme si zakysanou smetanu, rozmícháme v ní 1 polévkovou lžíci hrubozrnné hořčice a 2 polévkové lžíce hladké mouky.
Pokud je to moc husté, ještě trošku zředíme mlékem. Tuto záklechtku nalijeme na srdíčka, cca 2 minuty provaříme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem zvolil rychlý knedlík z mikrovlnky, jen jsem si trošku pozměnil receptík:
Mouku jsem zaměnil za celozrnou, do těsta přidal nakrájenou pažitku a dva krutí parečky, a dobu vlnění zvýšil na 10 minut.
Výsledek posuďte sami :-D
DOBROU CHUŤ !!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí srdíčka na slanině s hořčicovo smetanovou omáčkou a celozrným knedlíkem
-
Dneska sem udělala poprvé s hořcicí dle receptu a moc nám chutnalo. Knedlík jen obyc, ale ani sem nestihla vyfotit.
-
Ivanko
Děkuju za pochvalu a moc hezkou fotečku
-
TOME to zní dobře,ale já bych to udělala s jiného masa..srdíčka nejíme..jen náš Beník ty miluje
...ale ty knedlíky
-
Tomáš,mali sme vďaka tvojmu receptu vynikajúci obed,priateľ chválil ešte pol hodinu,že "nič tomu nechýbalo"
a to hovorí,len keď mu niečo moc chutí.Pridala som trochu mletej papriky,preto mám omáčku do červena.Knedlík obyčajný,s párkami mi to nejak nesedí
Ale bod máš zaslúžený
+ foto
-
Aničko, hmmm ... ke špenátku určitě
-
Tome
dělávám podobně,ale z kuřecích srdíček
Ten Tvůj knedlíček s párečkem
je prima nápad a bude určitě dobrý ke "špenátku"který se chystám vařit
+1
-
Nápadíček velmi hezounký
a brzy dojde k realizaci
-
Díky za komentíky
-
To může být dobrá mňaminka
-
Tome, já nevycházím z úžasu!! ten knedlík nemá chybu!!
-
Díky za vysvětlenou
-
Colombo65:
Párky do knedlíku jsem dal jsem pro stpestření, samozřejmě není nutné, aby se tam dávaly ... byl to prostě jen muj rozmar -
... a tady se opět bude dlouho diskutovat
K receptu snad jen dotaz, proč jsou v tom "knedlíčku ty párečky", když je omáčka tzv. masová? Je to nějaká místní zvyklost nebo jen tak nápad?Je to hodně nezvyklé, tak jsem zvědav
-
Yanull, napsala jsem Tomášovi slušnou prosbu, jestli by to nešlo bez zdrobnělin - v hovoru dospělých mi jejich nadužívání přijde opravdu hloupé. Nešlo, fajn, já to beru. Tak buď tak hodná a ty diskuze neviř :).
-
Klarisko,
nechci tu u Tomova receptu vířit nějaké diskuze, ale jestli už by tu mělo být povinné, jak psát recept, tak kde to potom jsme. Samozřejmě se mi nelíbí pravopisné chyby, ale nikoho ani za ně nepeskuji, ale abych se bála napsat slaninka místo slanina
,tak to už je opravdu přehnané. Myslím si, že trochu tolerance by snad neškodilo nebo ano? Tady jsou to snad Toprecepty a ne Ústav pro jazyk český.
A jestli má někdo potřebu se tak vyjádřit, nechť tak učiní. Protože naše mateřština je na rozdíl od světové angličtiny aspoň malebný a libozvučný jazyk.