Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 141 kJ /
4 575 kcal
Bílkoviny234,02 g
Tuky212,92 g
Vláknina36,64 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 6,72 g
Sůl16,45 g
Sacharidy414,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kynuté těsto:
Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přilijeme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí k míse, ani k vařečce. Vypracované těsto dáme na pomoučený vál a ručně ještě hněteme, aby bylo těsto hladké. Jestliže se těsto lepí, přidáme mouku. Potom je vložíme zpět do mísy, posypeme moukou, aby neokoralo a přikryté čistou utěrkou je necháme v teple vykynout, až zdvojnásobí svůj objem (přibližně 2 hodiny). Po vykynutí těsto ručně nebo válečkem zpracujeme do požadovaného tvaru. Krok 2: Obložení pizzy:
Těsto dáme na pečicí papír na plech a rozválíme je na obdélník (nebo kotouč, jak je libo - uvedené těsto vyjde na dva obdélníkové plechy);po celé ploše těsta rozetřeme rajčatový protlak (3 - 4 lžíce, a protlak italský v krabičce). Krok 3: Základ posypeme nastrouhanou mozzarellou - já použil španělské sýry - 4 druhy z kravského, ovčího a kozího mléka (Tapas de Queso, sýry: Don Bernardo manchijego viejodo, Gran Capitán curado, Gran Capitán semicurado, El Ventero). Krok 4: Na strouhaný sýr položíme plátky šunky cca 75 g na každý plech). Krok 5: Další vrstva bude 1 menší žlutá cuketa a 1 menší zelená cuketa - pokrájené (postrouhané) na tenké kotoučky; rozprostřeme na šunku; 1 červená cibule nařezaná na kroužky; následuje vrstva na tenké lupínky postrouhaných žampiónů, asi 75 g na plech;2 lžíce sušené bazalky;pokapeme 1 - 2 lžícemi olivového oleje. Krok 6: Vložíme do trouby, roztopené na 250°C, asi po 15 minutách (tedy asi 5 minut před koncem) pečení posypeme strouhaným sýrem parmazánem. (Gran Motravia) a celkem pečeme ne déle než 20 minut. Pekáč vytáhneme z trouby a hned krájíme (kolečkovým kráječem na pizzu) a ještě horké podáváme.

Zveřejněno 13. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRjg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza s cuketou, šunkou, žampiony atd...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pizza s cuketou, cuketa pizza, pizza cuketa, postup obložení pizzy, cuketa na pizzu, pizza s cujetou, pizza z cuketou, recept na pizzu s cuketou, pizza s cuketou a houbami, pizza s cuketou a houbami, žlutá cuketa se žampiony, pizza s cuketou, příprava žampionu na pizzu, úizza s žampiony, pizza s žampiony a sýrem, pizza se šunkou a rajčaty, pizza s nastrouhanou cuketou, recepty s postrouhanou šunkou, kravské žámpiony, pizza cuketa recept

Suroviny:
mouka hladká, droždí, cukr, sůl, voda, protlak rajčatový, sýr mozzarella, šunka, žlutá cuketa, cuketa, cibule červená, žampióny, sušená bazalka, olej olivový, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu