Předsametový vlašák

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: cca 1 až 1,5 hod. 4 porce Saláty 10 názorů

Suroviny

200 g gothajského salámu
1 mrkev
1 petržel
1 celer
1 menší vařená brambora
1 sterilovaná okurka
1 cibule krájená spařená ve sladkokyselém nálevu (stačí pouze nechat přejít varem a scedit, vychladit)
4 vejce
1 pomazánkové máslo
4 lžíce majonézy
1 lžíce práškového cukru
sůl
pepř
glutasol dle chuti
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 lžíce hořčice
2 plátky sterilované kapie
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme zchladnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru na malé kostičky, okurek jemně nastrouháme, cibuli před spařením nakrájíme na kostičky, vejce nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Hrášek, pokud není sterilovaný, uvaříme do měkka a necháme okapat. Utřeme pomazánkové máslo s majonézou, hořčicí, cukrem a solí, ochutíme mletým pepřem a Glutasolem, přisypeme všechnu připravenou zeleninu, vejce, a salám. Promícháme a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 062 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Předsametový vlašák

  • BlaV. BlaV.

    Zuzana: přesně spousta věcí tam nepatří - vážených 10 dkg "vlašáku" s křupavou houskou = výborný oběd v bufetu v době studií

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    jasmina: Jak jste na to přišla? :-O Pomazánkové máslo se objevilo někdy v 70 letech minulého století!

    Vždyť to tady je, nepřečetla jsem si to!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino: :-D:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    jasmina: pomazánkové máslo existovalo i před sametem;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    jasmina:
    Ba ne!
    Už 1977 :-)

    Odpovědět

  • jasmina jasmina

    Pomazankové máslo se začlo vyrábět v roce 2014.

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Ale houby! V předsametovém vlašáku, nebyly ani vajíčka, ani gothaj, ani glutasol. Mám původní velkovýrobní normu s rozpisem na 10kg. Nikomu bych neradila dávat tam dnešní gothaj, pokud to nechce zmrvit. Pěkně slušnej šunkovej salám na kg salátu cca 230g, 350g brambor a nezapomenout lžičku worchesteru!

    Odpovědět

  • Jiřin Jiřin(neregistrovaný)

    Zkuste toto. Mám to ověřené, a je to ten pravý.
    http://www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-recept.html
    :-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

  • hosta hosta

    Dobrý salát, nevím jestli jako předsametový vlašák, ale to pomazánkové máslo v základu je super:yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: domaci vlašak vlašák vlašák recept domácí vlašák recept recept na vlašák recept na domácí vlašák retro vlašák vlasak na chlebicky pravy vlašak recepty na vlašák pravý domácí vlašák recept vlašák vlašák z pomazánkového másla jaktak.cz vlašak salat pomazánka z gothajského salámu jak udělat vlašák jak se dělá vlašák recepty vlašák recepty vlašak pmaznka