Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Předsametový vlašák

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 891 kJ /
1 647 kcal
Bílkoviny67,02 g
Tuky115,10 g
Vláknina33,63 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 3,54 g
Sůl8,27 g
Sacharidy70,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme zchladnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru na malé kostičky, okurek jemně nastrouháme, cibuli před spařením nakrájíme na kostičky, vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Hrášek, pokud není sterilovaný, uvaříme do měkka a necháme okapat. Utřeme pomazánkové máslo s majonézou, hořčicí, cukrem a solí, ochutíme mletým pepřem a Glutasolem, přisypeme všechnu připravenou zeleninu, vejce, a salám. Promícháme a podáváme.

Zveřejněno 5. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předsametový vlašák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJkV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předsametový vlašák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJkV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

oring: Zde na TR máme taktéž recept podle ČSN z roku 1976. ;-)

radekhk: Je to přesně tak,jak říkáte. Je to ČSN 50142 vlašský salát v množství 10kg. Tedy vyděleno 10ti se vyrobí 1kg. Já suroviny na 1kg násobím 1,3 koeficientem a tím získám zcela zaplněný kelímek od jogurtu 1kg. Zde je odkaz na přesné složení a postup. www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-recept.html

Předsametový vlašák se dělal podle ČSN a měl přesně stanovéné množství surovin...dělal se tenkrát z výrobního salámu který dneska neseženete v takové kvalitě a žádné pomazánkové máslo tam nikdy nebylo...jako nemusí to být úplně špatné,ale asi bych šel na půl přece jen s majonezou,ale jen názor :-)

Pomazankové máslo se začlo vyrábět v roce 2014.

jasmina: Jak jste na to přišla? :-O Pomazánkové máslo se objevilo někdy v 70 letech minulého století!

Vždyť to tady je, nepřečetla jsem si to!

Zobrazit 3 starší odpovědi

Ale houby! V předsametovém vlašáku, nebyly ani vajíčka, ani gothaj, ani glutasol. Mám původní velkovýrobní normu s rozpisem na 10kg. Nikomu bych neradila dávat tam dnešní gothaj, pokud to nechce zmrvit. Pěkně slušnej šunkovej salám na kg salátu cca 230g, 350g brambor a nezapomenout lžičku worchesteru!

Zuzana: přesně spousta věcí tam nepatří - vážených 10 dkg "vlašáku" s křupavou houskou = výborný oběd v bufetu v době studií

Zkuste toto. Mám to ověřené, a je to ten pravý.
www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-recept.html
:-)

:-(

Dobrý salát, nevím jestli jako předsametový vlašák, ale to pomazánkové máslo v základu je super:yes:

Tématické fráze:
domaci vlašak, vlašák, vlašák recept, domácí vlašák recept, recept na vlašák, recept na domácí vlašák, retro vlašák, vlasak na chlebicky, pravy vlašak, recepty na vlašák, pravý domácí vlašák, recept vlašák, vlašák z pomazánkového másla, jaktak.cz, vlašak salat, pomazánka z gothajského salámu, jak udělat vlašák, jak se dělá vlašák, recepty vlašák, recepty vlašak pmaznka

Suroviny:
salám gothaj, mrkev, petržel, celer, brambory, okurky sterilované, cibule, vejce, pomazánkové máslo, majonéza, cukr moučkový, sůl, pepř, glutasol, hrášek sterilovaný, hořčice, kapie sterilovaná

Přidat fotografie receptu