Uzbecký jehněčí šašlik

honzam Kuchař: honzam

4 porce Jiné maso 2 názory

Suroviny

600 g jehněčí kýty
sůl
2 menší cibulky
špetka anýzu
1 citrón
2 lžíce oleje
100 g slaniny
estragon
petrželka
zelená cibulka
olej na pečení
mletý pepř
skořice
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, přidáme anýz a posekaný estragon (petrželku), citrónovou šťávu i kůru, promícháme a necháme uležet 6 až 8 hodin v chladničce.

  2. Maso vyjmeme, kostky napichujeme na jehly, doprostřed a na kraje napíchneme plátek slaniny, osolíme a pečeme na žhavém uhlí (nebo na pánvi v oleji).

  3. Hotové posypeme sekanou cibulovou natí, nebo cibulí, mletým pepřem a skořicí.

Poznámka

Šašlik na fotce je vylepšen o kuřecí játra, napichovaná mezi jehněčí maso a angl. slaninu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Uzbecký jehněčí šašlik

Tématické fráze: šašlik z jehněčího uzbecký šašlik saslik z jehneciho masa šašlík příprava jehněčího šašlíku šašlik recept recept na uzbecký šašlik recept na šašlik z jehneciho menu šašlík brno saslik v brně šašlik s jehněčího masa uzbecký šašlik jehněčí maso na saslik jehněčí saslyk šašlik s jehneci kyty šašlik v pekáči šašlík brno jehněčí játra recepty z jehněčího masa recepty z jehněčího šašlik

Zapomněl/a jsem heslo