

Žampiony Portobello plněné cuketkou
Suroviny 4 porce
- 4 ploché velké klobouky hnědých žampionů porto bello
- 200 g cukety
- oregano
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
- trochu strouhaného parmazánu
- 100 g mozzarelly
Postup přípravy receptu
Klobouky hub otřeme vlhkým ubrouskem nebo oloupeme a rozložíme "masem nahoru" (= jako mističku) na plech potřený olejem.
Nohy z hub nakrájíme nadrobno.
Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo a důkladně z ní vymačkáme přebytečnou vodu.
Smícháme nohy z hub, cuketu, parmezán a ochutíme.
Směs rozdělíme na houby, přikryjeme plátkem mozzarelly a pečeme asi 20 minut, až se sýr rozpustí a lehce zezlátne. Ihned podáváme na horké topince, která vsákne šťávu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiony Portobello plněné cuketkou
-
Žížalko - krásný recept i fotka, nějak mi to uteklo, ještě že jsou náhodné
+
-
Já děkuju Tobě, mám radost, že jsi vyzkoušela a chutnalo Ti
-
To byla moje dnešní, naprosto famosní večeře. Díky Jarko!
-
Vypadá to moc dobře a pěkná fotka
-
Hned bych si dala
-
Moc hezký recept.
-