Žampiony Portobello plněné cuketkou

Houby Doba přípravy: 45 minut 7 názorů

Houby Doba přípravy: 45 minut 7 názorů

Suroviny 4 porce

4 ploché velké klobouky hnědých žampionů porto bello
200 g cukety
oregano
sůl
pepř
citrónová šťáva
trochu strouhaného parmazánu
100 g mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Klobouky hub otřeme vlhkým ubrouskem nebo oloupeme a rozložíme "masem nahoru" (= jako mističku) na plech potřený olejem.

  2. Nohy z hub nakrájíme nadrobno.

  3. Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo a důkladně z ní vymačkáme přebytečnou vodu.

  4. Smícháme nohy z hub, cuketu, parmezán a ochutíme.

  5. Směs rozdělíme na houby, přikryjeme plátkem mozzarelly a pečeme asi 20 minut, až se sýr rozpustí a lehce zezlátne. Ihned podáváme na horké topince, která vsákne šťávu.

Komentáře k receptu Žampiony Portobello plněné cuketkou

Tématické fráze: plnene zampiony hnědé žampiony recepty žampiony portobello hnědé žampiony plněné žampiony portobello plněné žampiony cuketou zampiony plnene cuketou hnědé žampiony recept recepty z hub žampiony portobello recept žampiony portobelo žampiony recepty houba porto belo houby porto belo žampion hnědý plněné hnědé žampiony zampion hnedy recepty portobello s cuketou plnene portobello žampiony portobello recept