Pizza, doma obložená

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: asi 35 min. celkem 4 porce Pizzy 11 názorů

Suroviny

1 pizzové těsto
(kupuji v roli, na pečícím papíru, je dobré a ušetří čas)
Na obložení pizzy:
přes 1/2 - 3/4 obsahu Italská směs na těstoviny (Toskána) nebo jiná ve sklenici
6 plátků goudy
10 dkg krájeného paprikáše
3 lžíce kečupu
15 dkg strouhané goudy
8 větších hlaviček ( i s tření) žampiónů
4 plátky šunky nebo šunkového salámu či šunková klobása
1/3 pomazánkového másla
1 větší stroužek česneku
1/2 červené papriky
1 rajče
2- 3 lžíce olivového oleje
3 větévky oregana (dobromysl)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.

  2. Na těsto vylijeme Toskánu a rozetřeme. Oregano natrháme či nasekáme a posypeme celý povrch. Následují plátky Goudy, dvě řady po třech. Kečupem rovnoměrně pokapeme plátky sýru. Na řadě je paprikáš, rozmístíme ho po celém povrchu. K pomazánkovému máslu přidáme nastrouhaný stroužek česneku a nepatrně soli, zamícháme, lžičkou pak rozmístíme jednotlivé " kydanečky" po celé pizze. Posypeme 3/5 strouhané goudy, nadrobno nakrájené papriky a rajče. Žampióny nakrájíme na tenké plátečky, trošku dáme stranou a zbytek naklademe na povrch. Posypeme zbytkem strouhaného sýru, rozložíme zbylé žampióny a úzké proužky šunky.

  3. Než dáme plech do trouby, pokapeme ještě povrch olivovým olejem. Troubu po chvíli pečení stáhneme na 180°C a pečeme 10-12 min.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jen s ovocným čajem. Ideální by byla sklenička piva. Nejlépe ze 7.-9. schodu. Já i z 10. Ale nealko.

Poznámka

Zdá se hodně obložená, ale vrstvy se trochu slehnou. Navíc kombinace chutí je gurmánský zážitek, čerstvé žampiony nemají konkurenci, nedá se srovnat s naloženými. Gouda nezgumovatí, takže se dá jíst i vlahá či studená.

Těsto na pizzu kupuji, někdy mají i kulaté, ale já mám ráda obdélníkové. Nekupuji předpečený korpus, nedá se srovnat s čerstvým.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pizza, doma obložená

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Tato pizza má u nás úspěch, jinou už vlastně ani nedělám, těsto kupuju už dost dlouho.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    janky3: díky za vstřícnost a osvětu:-K:-8 Tohle těsto opravdu neznám, nepotkala jsem...je pravda, že se po ničem takovém ani nekoukám - možná proto.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    U nás by to mělo úspěch:yes:

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Přidala jsem fotku obalu od těsta na Pizzu, naskenovaný obrázek byl moc velký,nevešel se, tak jsem musela fotit. Složený je do trojúhelníkové trubky, těsto zavinuté.

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    cathleen: Naskenuji a přidám, kupovala jsem ho myslím v Li..u v italském týdnu, ale jsou různé druhy i v jiných marketech.
    Toto těsto pečením neztvrdne, ale také jsem měla koupenou pizzu s tak tvrdými okraji, že jsme je musili odlámat.
    Přikláněla bych se spíš ke kynutému s malým množstvím droždí. Teď koukám, že je tu složení i návod. Droždí obsahuje. Já pekla asi 3 min. na 200°C, a pak asi dvanáct minut na 180°C. Bylo to akorát. V elektrické troubě. Návod uvádí 15-20 min. V elektr. troubě na 220°C, ale to je přehnané. Vyrobeno v Německu. Množství 400 g. Název PIZZA DOUGH with Olive Oil.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    hosta: díky :-K opravdu by mě zajímalo, jaké je - není listové ani kynuté...možná by mohla autorka k receptu pro ostatní, kteří neznají stejně jako já a chtěli by vyzkoušet, přihodit jeho fotku;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    cathleen: není listové, prodává se přímo pod tím názvem "těsto na pizzu", já ho nekupuju, ale slibuju, že okouknu :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    zdenka.s: takže listové? Nějaký název by mít mělo, "těsto na pizzu" mi o tom, co doma z toho upeču, nic neřekne...

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    cathleen : kupuji tésto na pizzu v Lidlu, nemá chybu,kynuté není, je to taková ta klasika pěkně slabá. Vyválené přesně na velký plech.už doma těsto nedělám.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    To těsto na pizzu je kynuté:-?

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    To bude určitě dobré a relativně i levné ....:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pizza doma pizza doma recept piza doma německá pizza jak obložit pizzu pizza doma recepty pizza ze strouhanky pizza z lidlu jak udělat doma pizzu jak oblozit pizu pizza domarecept pizza doma na plech navod na pizzu pizza doma receprt pizza lidl gouda na pizzu pizza na pecicim papiru oblozeni pizza doma recepty.cz recept pizza doma pizza s goudou

Zapomněl/a jsem heslo