Křen se zelím (Prevence proti chřipce)

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 25 hodin 1 sklenice-750 ml Saláty 3 názory

Suroviny

100 g cibule (nakrájené na plátky)
500 g bílého nakrájeného zelí
50 g mrkve nastrouhat na jemno
40 g křenu nastrouhat na jemno
40 g cukru
50 ml octa
20 g přípravku DEKO prosít přes sítko (semena hořčice nedávat)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše řádně promícháme a necháme 24 hodin odležet, nejlépe zatížené. Plníme do skleniček, zavíčkujeme, nemusíme sterilovat. Křen je nejlépe strouhat venku.

  2. Ze začátku jsem dělala podle receptu, teď si dávám víc mrkve a méně cibule.

Poznámka

Zdroj-časopis Konzervujeme asi 15let starý.

Původní recept byl na větší množství,já jsem si jej upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křen se zelím (Prevence proti chřipce)

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    tak tohle určitě udělám :-p

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    díky za bodíky:-))něco s tím názvem udělám

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evo hubová, především tě chci přivítat u nás na Topkách, ať se ti tu líbí, jsi tu spokojená a načerpáš tu spoustydobrých receptů;-)
    Jinak každá prevence se cení i tahle tvoje:-! Já bych to raději nazvala třeba "Křenový salát" a tvůj název bych dala do závorky, nebo udělala pomlčku. Víš, takle se recept bude špatně hledat a je to škoda. Dávám ti 2.bodíka:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: křen se zelím křen jak strouhat křen kren ze zelim křenový salát se zelím recept křen salat proti chripce semena křenu kren s zelim kren recept jak nejlépe nastrouhat křen salát křen se zelím křen se zelím kren se zelim recept konzervujeme křen recept křen se zelím jak nejlépe strouhat křen kren na chripku křenovy salat strouhat zelí recepty

Zapomněl/a jsem heslo