Podmáslový sirup na lívance

chute-sveta.cz Kuchařka: chute-sveta.cz

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 5 minut VAŘENÍ: 5 minut 8 porcí Ostatní 5 názorů

Suroviny

8 PL (113 g) másla
1 hrnek (200 g) krupicového cukru
1/2 hrnku (120 ml) podmáslí
1 PL (15 ml) kukuřičného sirupu
1 čajová lžička (6 g) jedlé sody
1 čajová lžička (5 ml) vanilkového extraktu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme cukr, podmáslí a kukuřičný sirup. Mícháme šlehací metlou.
    Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 2 až 3 minuty.

  2. Přidáme jedlou sodu a vanilku. Pozor! Směs bude šumět a bublat a zdvojnásobí svůj objem, proto je třeba použít skutečně větší hrnec.
    Odstraníme z plotny a necháme za občasného míchání zhoustnout.
    Přelijeme přes lívance, palačinky, wafle, apod.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslový sirup na lívance

Tématické fráze: sirup na lívance postup nalivance