Rizoto převážně červené

Nina.Angels Kuchařka: Nina.Angels

Doba přípravy: minimálně 35 minut dle množství surovin Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

rýže (nejlépe Basmati, protože krásně voní, vhodná je ale také Paraboiled nebo tzv.Divoká rýže, popř. prostě použijte tu, kterou máte doma)
mrkev (já jsem pouřila karotku, protože prostě miluju tu krásně nasládlou chuť, použijte ale jakoukoli)
paprika (aby bylo do barvy, použila jsem samozřejmě lusk červený)
cibule (kvůli nasládlosti jsem použila červenou, v rizotu je ale výborná i jarní cibulka)
česnek
sůl
pepř
drcený kmín
kuřecí maso nudličky (já jsem použila naložené den předem)
marináda:
hrubá mořská sůl
pepř
olivový olej
tymián
rozmarýn
pokud chcete rizoto více spojit, použijte 1 rozkrájené a oloupané rajče
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme cibulku, plátky česneku, na kousky nakrájenou papriku a mrkev.

  2. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme propranou rýži, zalijeme vodou (lepší kuřecím vývarem nebo půl na půl voda s vývarem, jenom voda ale taky jde) a necháme na velmi mírném plameni vařit.

  3. Několikrát znovu dolijeme vodou a promícháme. Když rýže změkne, můžeme podávat.

Poznámka

Italské rizoto bývá jakoby mazlavé, proto se voda dolívá několikrát.

Rizoto je celkem fajn se sýrem, nejlepší je s parmazánem, některým ale chvilku trvá, než si na jeho chuť zvyknou, použít tedy můžete jakýkoli sýr na strouhání. (V Albertu prodávají bílý sýr v plastovém obalu s názvem Čerstvý sýr. Dá se skvěle drobit, vlastně drobení je skoro to jediné, co se s ním dá dělat, do tohoto rizota je výborný.)

Pro oživení barvy můžete použít pár hrášků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto převážně červené

  • Eliza Eliza

    Je to dobré, šťavnaté. Přidala jsem trochu parmazánu i dovnitř a posypala už jen symbolicky.:-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    jé rizoto miluju, ale nikdy se mi moc nepovede a červené je nejlepší. Zkusím a uvidím.:yes:

    Odpovědět

  • Nina.Angels Nina.Angels(autor receptu)

    Simono, fotečky nejsou, protože bylo hned snědené O:-) ;)
    A ano, masové nudličky se smaží spolu se zeleninou ;)
    Děkuju za bodíky a komentáře ;)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Myslím že co nejdřív uvařím :yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Taková rizoto neznám:-Orecept se mi líbí:-p+6:yes::yes:
    Předpokládám,že společně se zeleninou se osmaží i ty k.nudličky:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To se mi líbí :-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tak to musí být opravdu červené;-)škoda,že není fotečka;-)+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: červené rizoto červené rizoto s kuřecím masem rizoto červené rizoto recept rizoto cervené recept na cervene rizoto rizoto červené recept nejlepší rizoto červený rizoto červené rizeto rizoto z červené rýže červené ryzoto recept rizoto jak udelat cervene rizoto paprikové rizoto kureci rizoto cervene rizoto na červeno recepty na cervene rizoto rizoto s kuřecím masem červené recept na rizoto