Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 504 kJ / 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,70 g |
Tuky | 1,11 g |
Vláknina | 2,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájejte na tenké plátky okurku i cibuli a pak to smíchejte zlehka dohromady. Do mísy či nádoby navrstvěte 1/3 okurkovo-cibulové směsi a posolte, pak dejte další 1/3 směsi, osolte a zopakujte totéž s poslední částí. Posléze nádobu překryjte potravinářskou folií a dejte do lednice alespoň na 1-2 hodiny. Ty 2 hodiny jsou na chuť doopravdy lepší, pokud máte tu časovou možnost. Navíc z cibule díky nasolení odejde její typická štiplavá chuť a vůně, kvůli které se jí mnoho lidí vyhýbá. Po vytažení okurkovo-cibulové směsi z lednice rukama vyždímejte z okurky a cibule přebytečnou tekutinu a přendejte do čisté mísy.
Krok 2: Vedle v menší misce smíchejte zakysanou smetanu, kopr a cukr dle své chuti. Opepřete, postupně přidávejte balsamico ocet po lžičkách či menších dávkách, promíchávejte a ochutnávejte, dokud nebudete vy sami spokojení. Zde se doopravdy nedá určit přesná míra cukru, balsamica, kopru či soli, neb to je závislé zejména na vašich chuťových buňkách. Takže se nebojte být trošku kreativní a připravit jídlo doopravdy podle sebe. Buďte sami sebou. Okurkovo-cibulový salát se zakysankou je pro tyto experimenty jako stvořený!
Krok 3: Teď už nezbývá ale nic jiného než smíchat dohromady okurkovo-cibulový salát s dressingem ze zakysanky. Hezky to promíchejte dohromady, aby se jednotlivé kousky zeleniny obalily dressingem. Znovu mísu se sálátem zabalte pod potravinářskou folií a dejte alespoň na půl hodiny odležet do chladu, aby se všechny chutě doopravdy prolnuly navzájem. Před podáváním znovu promíchejte, ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Moje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 14 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 6 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 10 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 10 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 11 hodinami
Tématické fráze:
cibulový salát,
cibulový salát s česnekem,
cibulovy salat s koprem,
cibulový salát recept,
vajíčkovo cibulová salátová pomazánka,
vajickovo -cibulova salatova pomazanka .cz,
vajíčkovo -cibulová salátová pomazánka .,
cibulovy dresing s okurkou,
okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem a balsamicem,
okurkovo mrkvovy salat
Suroviny:
okurka salátová,
cibule červená,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
kopr čerstvý,
cukr,
balsamico
Komentáře (1)