Krakonošův mazanec
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho výjimečnost se postarají mandle, rozinky namočené v rumu a citrónová kůra.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,44 g |
Tuky | 135,29 g |
Vláknina | 30,31 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 548,27 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2023 14:43
17. 7. 2016 18:24
17. 7. 2016 17:33
17. 7. 2016 17:31
2. 4. 2015 13:32
2. 4. 2015 11:25
2. 4. 2015 10:31
2. 4. 2015 10:20
Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...
2. 4. 2015 10:13
2. 4. 2015 10:05
2. 4. 2015 08:57
No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...
Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...
(i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)
2. 4. 2015 08:24
1. 4. 2015 22:36
Dobrý večer,jen se chci zeptat na kolik stupňů pečete mazanec a jak dlouho?Děkuji
31. 3. 2015 19:28
31. 3. 2015 18:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 56 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bochánek který se vždy povede mazanec recepty mazanec recept mazanec velikonoční mazanec velikonoční mazanec recept recept na mazanec recept mazanec jak se peče mazanec dobrý mazanec recept na velikonoční mazanec mazanec který se vždy povede mazanec pro začátečníky dobrý recept na mazanec recepty na mazanec mazanec,který se vždy povede recept na dobrý mazanec jak udělat mazanec na kolik stupnu se pece mazanec hrníčková kuchařka velikonoční mazanec
Suroviny: mléko, droždí, mouka polohrubá, kvásek, mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, kůra citronová, žloutek, máslo, mandle, rozinky v rumu, vejce
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
48 názorů