Zapečené plněné housky, bulky, žemle...

recepty73 Kuchař: recepty73

Dle počtu strávníků Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Množství dle chuti:
houskové bulky, kaiserky, minibagetky...
anglická slanina nebo šunka...
sýr dle chuti: Gouda, Niva, Hermelín...
vejce
sůl
pepř mletý nebo paprika, bylinky...
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den nebo dva starší housky či bulky atp. z vršku odkrojíme a vnitřky vydlabeme. Pečivo vyložíme slaninou či šunkou, přidáme námi oblíbený sýr buď na plátky pokrájený nebo hrubě nastrouhaný, na který vyklepneme čerstvé vajíčko. To osolíme, opepříme či jinak okořeníme, případně posypeme čerstvě nasekanými bylinkami.

  2. Takto připravené naplněné pečivo, dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů zapéct do opečení slaniny a ztuhnutí vajec. Míra ztuhnutí záleží na naší chuti, my rádi tuhý bílek a ještě vláčný, až tekutější žloutek.

  3. Zapečené pečivo podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem a opečenou vydlabanou střídkou, kterou jsme dali ke konci pečení k pečivu též krátce opéct.

  4. Podáváme k snídani, svačině nebo večeři, ale klidně i jako rychlý oběd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené plněné housky, bulky, žemle...

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: plněné a zapečené housky rychlá večeře plněne housky

Zapomněl/a jsem heslo