Domácí škvařené sádlo
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 75 228 kJ / 17 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 1 980,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo pokrájíme na menší kostky cca 1,5x1,5 cm a dáme do většího hrnce. Podlijeme cca 1 dl vody, promícháme a necháme dusit. Jednou za 20 minut promícháme.
Krok 2: Po cca 1 hodině už jsou kostky vyškvařené na polovinu. Po dalších 30-40 minutách přestává sádlo bublat (tím poznáme, že se blížíme ke konci škvaření) a do sádla přidáme 1 malou lžičku soli (sádlo se díky ní bude krásně mazat, i když bude hodně vychlazené).
Krok 3: Po dalších zhruba 20 minutách sádlo přestane bublat úplně, je čas sádlo slít a odebrat škvarky.
Krok 4: Sádlo rozlijeme do připravených sklenic a necháme ztuhnout.
Krok 5: Škvarky můžeme nechat bokem nebo přidat do sklenic se sádlem, každý jak má rád.
Zveřejněno 17. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Moje poznámka
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 18 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno 19. 5. 2025 19:40
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 10 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 13 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 14 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 14 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 14 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 17 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 17 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 20 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Tématické fráze:
domaci sadlo,
jak vyškvařit vepřové sádlo,
jak vyškvařit domácí sádlo,
škvařené sádlo v troubě,
jak vyskvarit husi sadlo,
skvařené sádlo,
skvarene sadlo recept,
jak vyškvařit sádlo v troubě,
husí sadlo skvareni,
škvařené vepřové sádlo,
domaci sadlo recept,
sádlo škvařené v troubě,
škvaření husího sádla,
recept na škvařené sádlo,
recept na škvařené sádlo,
škvařené sádlo v pomalém hrnci,
škvaření vepřového sádla,
škvaření domácího sádla,
skvarene husi sadlo,
škvaření sádla
Suroviny:
sádlo vepřové,
sůl
Komentáře (7)
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.