Sekaná tak trochu jinak

wooddy Kuchař: wooddy

Doba přípravy: 2h 30min 4-6 porcí Mleté maso 2 názory

Suroviny

500 g mleté hovězí maso
500 g mleté vepřové maso
2 Moravanky
1 vajíčko
strouhanka
majoránka
grilovací koření
chilli
česnek
masox nebo domácí vývar
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého, strouhanky, vajíčka a koření uděláme klasickou sekanou, jen bez cibule. Dáme na sádlem vymaštěný pekáč a 30 minut pečeme na 250°C.

  2. Vyndáme z trouby, vysypeme kolem a na sekanou moravanky a podlijeme vývarem nebo bujonem z masoxu a pečeme další 2 hodiny na 80-100°C dle trouby, podáváme s bramborem či kaší.

Poznámka

Na konec pečení můžeme slít výpek se zeleninou a zahustit ho jíškou.

Je to oproti klasice výrazná změna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sekaná tak trochu jinak

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    koko, Moravanka je nakládaná zeleninová směs na kyselo a mají jí všude v obchodech.

    Odpovědět

  • koko koko(neregistrovaný)

    moravanka je jako co?ňáká moravská paštika?

    Odpovědět

Tématické fráze: sekaná jinak sekaná z mletého masa recept sekaná podle koko sekaná bez cibule sekaná trochu jinak sekaná od koko moravská sekaná sekana s moravankou koko sekaná recept sekana domácí sekaná podle koko sekaná koko sekaná jinak recept zbylá sekaná sekaná pečeme sekanou sekana na moravance plněná sekaná s moravankou recepty na sekanou jinak sekaná tak trochu jinak