Škvarkové sádlo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 495,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já chtěla nejdřív použít nápady tady odtud - žížalky a magdalenky, zkusit to v MW, ale přece jen strach zvítězil no ...http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2022 11:29
Děkuji za recept
28. 4. 2013 13:05
Aneri:
28. 4. 2013 12:35
Hannelore:
28. 4. 2013 12:27
ja pridavam kousek uzeneho speku,dostane to opravdu jeste lepsi chut
12. 1. 2013 19:09
Šárčina "škola" vaření:
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
2. 10. 2010 17:46
u nás na vesnici se dá nakrájené sádlo do hrnce a nalije se 100-200 ml vody.Ta se vypaří a sádlo se zezačátku nepřipálí.Miluji osolené horké škvarky při zabíjačce škvaříme v 50-ti litrovém hrnci a těch je,až je nám pak těžko
11. 10. 2009 18:32
Špagetko, škvařil jsem minulý týden, tento postup běžně používám, pouze sádlo krájím na větší kousky. Potřeboval jsem škvarky pro recept, který jsem si přivezl ze Slovenska, jenže jsem se k němu ještě nedostal a škvarky pomalu z ledničky mizí, jeví se, že budu muset opět škvařit. Posílám devátý bodík.
10. 10. 2009 20:46
tak tuto dietu fakt asi moze vacsina slovenskeho naroda mnamka
10. 10. 2009 20:09
Spagetko,já si zrovna dneska odpoledne koupila sádlo,tak jsem si ho hned vyškvařila v pečce...
10. 10. 2009 19:15
Laďka +
10. 10. 2009 19:01
Děkuju za bodíky , Jani R. ono se sádlo a škvarky hoděj vždycky na cokoli, znáš to ...
10. 10. 2009 17:35
Spagi, samá dieta,samá dieta. Bože, taková mňamka
10. 10. 2009 16:01
Já se přiznám, že jako jediná z rodinky sádlo a škvarky miluju!Při obou těhotenstvích na mě tyhle chutě přišly kolem osmého měsíce a mamča musela jít škvařit...a že to v obou případech(červenec, srpen) byla v tom hicu obět..
10. 10. 2009 15:28
No Špagetko, ty mi dáváš Přesně to, co nesmím, ale mám ráda Nikdy nezapomenu na vůni sádla a chuť škvarků přímo ze zabijačky, když jsem byla ještě mladá. Nebylo pro nás nic lepšího na chleba (kromě domácího máslička, samozřejmě)...ach jo, kde jsou ty časy..Jinak bodíček č.3. už letí
10. 10. 2009 15:21
miluji tyhle "light" receptíky +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 2 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 9 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 37 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na vepřové škvarky a sádlo pečené v troubě: Pomalé pečení a odebírání tuku se postará o dokonalý výsledek
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Jak vařila moje babička v 60. letech: Nákupy v konzumu, mléko v bandasce a tahle nastavovaná kaše, to bylo naše dětství
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla škvaření sádla recept jak správně škvařit sádlo jak správně vyškvařit sádlo jak škvařit sádlo jak vyškvařit sádlo sádlo domácí sádlo recept recept na škvaření sádla škvařené sádlo škvařené sádlo recept jak vyškvařit domácí sádlo skvaření domaciho sadla sádlo se škvarkama jak uchovat sádlo jak na škvaření sádla postup při škvaření sádla jak se dela sadlo správné škvaření sádla jak dlouho škvařit sádlo
Škvarkové sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Mq
16 názorů