Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové sádlo

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

10. 10. 2009 15:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 807 kJ / 4 495 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky495,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já chtěla nejdřív použít nápady tady odtud - žížalky a magdalenky, zkusit to v MW, ale přece jen strach zvítězil no ...http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kumiteka

23. 1. 2022 12:29

Děkuji za recept :-8

Hannelore

28. 4. 2013 14:05

Aneri::-D

Aneri

28. 4. 2013 13:35

Han:yes:nelore:

Hannelore

28. 4. 2013 13:27

ja pridavam kousek uzeneho speku,dostane to opravdu jeste lepsi chut;-)

začínající škvařič

12. 1. 2013 20:09

Šárčina "škola" vaření:
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.

Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.

Tak. A kde je pravda?!

Lenka30 Lenka30

2. 10. 2010 18:46

u nás na vesnici :-D se dá nakrájené sádlo do hrnce a nalije se 100-200 ml vody.Ta se vypaří a sádlo se zezačátku nepřipálí.Miluji osolené horké škvarky :-p:-p při zabíjačce škvaříme v 50-ti litrovém hrnci a těch je,až je nám pak těžko :-) :yes:

Jenda1 Jenda1

11. 10. 2009 19:32

Špagetko, škvařil jsem minulý týden, tento postup běžně používám, pouze sádlo krájím na větší kousky. Potřeboval jsem škvarky pro recept, který jsem si přivezl ze Slovenska, jenže jsem se k němu ještě nedostal a škvarky pomalu z ledničky mizí:-p:-p, jeví se, že budu muset opět škvařit;-). Posílám devátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

katica

10. 10. 2009 21:46

tak tuto dietu fakt asi moze vacsina slovenskeho naroda mnamka:-D:-)):yes:

Jikotka Jikotka

10. 10. 2009 21:09

Spagetko,já si zrovna dneska odpoledne koupila sádlo,tak jsem si ho hned vyškvařila v pečce...:-p:-p:-p

tejaja tejaja

10. 10. 2009 20:15

:-D Laďka :yes: +

spagetka spagetka

10. 10. 2009 20:01

Děkuju za bodíky :-8, Jani R. ono se sádlo a škvarky hoděj vždycky na cokoli, znáš to ...;-):-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 10. 2009 18:35

Spagi, samá dieta,samá dieta:-(. Bože, taková mňamka:-p:yes:

Lusinda79

10. 10. 2009 17:01

Já se přiznám, že jako jediná z rodinky sádlo a škvarky miluju!Při obou těhotenstvích na mě tyhle chutě přišly kolem osmého měsíce a mamča musela jít škvařit...a že to v obou případech(červenec, srpen) byla v tom hicu obět..:-D

pipre pipre

10. 10. 2009 16:28

No Špagetko, ty mi dáváš:-) Přesně to, co nesmím, ale mám ráda:-) Nikdy nezapomenu na vůni sádla a chuť škvarků přímo ze zabijačky, když jsem byla ještě mladá. Nebylo pro nás nic lepšího na chleba (kromě domácího máslička, samozřejmě):-)...ach jo, kde jsou ty časy..Jinak bodíček č.3. už letí:yes:

Pejli Pejli

10. 10. 2009 16:21

miluji tyhle "light" receptíky :-D +2

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvaření sádla škvaření sádla recept jak správně škvařit sádlo jak správně vyškvařit sádlo jak škvařit sádlo jak vyškvařit sádlo sádlo domácí sádlo recept recept na škvaření sádla škvařené sádlo škvařené sádlo recept jak vyškvařit domácí sádlo skvaření domaciho sadla sádlo se škvarkama jak uchovat sádlo jak na škvaření sádla postup při škvaření sádla jak se dela sadlo správné škvaření sádla jak dlouho škvařit sádlo

Suroviny: sádlo, sůl,

TopRecepty.cz

Škvarkové sádlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9Mq