Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 848 kJ / 1 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,37 g |
| Tuky | 37,05 g |
| Vláknina | 9,48 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 222,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 2: Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z každého uděláme maličkou bulku a necháme je 5-10 minut odpočinout.
Krok 3: Každou bulku v máku rozválíme na oválek, uložíme je na plech a necháme chvíli kynout.
Krok 4: Upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C/asi 12-17 minut - podle tloušťky těsta.)
Zveřejněno 9. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové suchary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjZn
Moje poznámka
Makové suchary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjZn
Nejnovější recepty
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 11 minutami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 14 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 3 hodinami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 5 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 13 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 13 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 13 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 13 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
měkké suchary,
recept na suchary,
suchary recept,
jak upect suchary
Suroviny:
kefír,
voda,
olej,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
mák
Komentáře (9)