Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z grilovaných paprik, cibule a chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie861 kJ /
206 kcal
Bílkoviny6,33 g
Tuky2,20 g
Vláknina15,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte troubu s grilem na 220°C, pokud použijete i horkovzduch snižte teplotu na 200°C. Připravené papriky a cibule dejte do mističky se 2 lžícemi olivového oleje, trochou soli a pepře (já přihodila i pár vloček chilli). Pěkně rukama zeleninu okoupejte v olivové lázni (aby se opravdu olej dostal všude) a přendejte na pekáček s pečícím papírem. Krok 2: Dejte pod gril a po zhruba 3-4 minutách otáčejte jednotlivé kousky zeleniny, aby se lehounce připekly ze všech stran. Na paprikách by se měly utvořit tmavé puchýřky svrchu slupky. A to je správně, přesně to potřebujete. Budete to péct: maximálně 10 minut cibule a cca 12-14 minut papriky. Cibulky bude třeba vyndat o chvilku dřív z pekáčku, aby jste z nich neudělali uhlíky. Používala jsem k manipulování s horkou zeleninou kuchařskou pinzetu (kleštičky). Krok 3: Do mísy, kde se připravovala zelenina přilijte ještě tak 2 lžíce olivového oleje, přidejte sušený česnek, dosolte a opepřete. Promíchejte metličkou a vhoďte kousky chleba a pěkně obalte každý kousek ochuceným olejem. Do menšího pekáčku s kouskem pečícího papíru přendejte chlebové krutony a dejte do trouby pod gril k zelenině. Pokud tam nemáte místo, tak chleba dejte pod gril až po upečení zeleniny. Krok 4: Bude to velmi rychlé (cca 5 minut) a bude potřeba kousky chleba jednou otočit, aby se ogrilovaly ze všech stran dokřupava. Doporučuji od trouby neodcházet a vše kontrolovat. Snadno se to celé může připálit… Krok 5: Až budou cibule hotové, vyndejte je z pekáče a papriky ještě na chvíli vraťte pod gril. Rozdělte lehce vychladlé cibulové čtvrtky na jednotlivé vrstvy cibulových lístků, ukrojte ostrým nožem kořínky. Dejte na chvíli stranou a pokračujte v krasojízdě u grilu

Zveřejněno 2. 3. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

více inspirací, povídání i fotek najdete u mne na blogu: www.korenizivota.com

tento konkrétní recept je ZDE: http://www.korenizivota.com/salat-z-grilovanych-pa...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z grilovaných paprik, cibule a chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N2D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z grilovaných paprik, cibule a chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N2D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Určitě vyzkouším. Vypadá to moc dobře.<3:yes:

:yes:Drahos z kamene: děkuji:-K to určítě ano! samotný se sklenkou vína byl taky luxusní.... jsou to tak vyvážené chutě, že je ani netřeba míchat :-8

parádní recept. k rybě by se to hodilo....super :yes:

Tématické fráze:
grilované papriky, paprikovy salát s cibulí, recepty z chleba salát, salát z grilované červené papriky, jak oloupat grilované papriky, salat z cervenych papriky, suchý chléb salát recept, horkovzdušná trouba recepty, jak nejlépe oloupat papriky, paprikovy salat na grilu, barevné papriky grilované v troubě, grilované cervene papriky, grilovaná červená papriks, recept chleba na grilování, salát z grilovaný h paprik, grilovana paprika na kameni, grilovaná cibule, ogrilovana paprika, grilované kousky chleba, salát z červených paprik

Suroviny:
paprika čerstvá červená, cibule červená, chléb, pažitka, olej olivový, česnek sušený, sůl, pepř mletý, paprika sušená uzená, ocet vinný červený, omáčka sojová, vločky chilli

Přidat fotografie receptu