Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

Suroviny 4-6 porcí

2 velké hřiby (v létě) nebo žampiony portobello
1 velká červená paprika
1 velká žlutá paprika
vinný ocet
1 červená cibule
2 lžíce piniových semínek
směs zelených salátů

Postup přípravy receptu

  1. Na grilu nebo pánvi s olivovým olejem opečte houby kloboukem dolů (v této poloze neztratí šťávu).

  2. Nakrájejte je na plátky a pokapejte octem.

  3. Opečte obě papriky, nechte v igelitovém sáčku zapařit a pak odstraňte zčernalou slupku, nakrájejte na proužky a též zakápněte octem.

  4. Nasucho opražte piniové oříšky.

  5. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

  6. Promíchejte omyté a okapané listy salátu s octem, rozložte na talířky, navršte na ně teplou směs paprik a hub, ozdobte kolečky cibule a posypte oříšky.

Poznámka od kuchařky

Podávejte jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo.

Komentáře k receptu Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

Tématické fráze: salát z hub teplý paprikový salat teplý předkrm z hub teply žampionový salát portobello salát žampionový salát s červenou paprikou teplé předkrmy z hub předkrmy z hub teplý paprikový salát recepty teplý paprikovy salát s houbami salát z hub a paprik jídla s četvenou a žlutou paprikou salát z hub a paprik recepty salát z hub papriky cibule žampionová paprikový salát paprikový salát teplý portobello mushroom předkrm z hub recept salát z hub a cibule recept teply salat z hub