Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

toscana Kuchařka: toscana

4-6 porcí Saláty 5 názorů

Suroviny

2 velké hřiby (v létě) nebo žampiony portobello
1 velká červená paprika
1 velká žlutá paprika
vinný ocet
1 červená cibule
2 lžíce piniových semínek
směs zelených salátů
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na grilu nebo pánvi s olivovým olejem opečte houby kloboukem dolů (v této poloze neztratí šťávu).

  2. Nakrájejte je na plátky a pokapejte octem.

  3. Opečte obě papriky, nechte v igelitovém sáčku zapařit a pak odstraňte zčernalou slupku, nakrájejte na proužky a též zakápněte octem.

  4. Nasucho opražte piniové oříšky.

  5. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

  6. Promíchejte omyté a okapané listy salátu s octem, rozložte na talířky, navršte na ně teplou směs paprik a hub, ozdobte kolečky cibule a posypte oříšky.

Poznámka

Podávejte jako předkrm nebo lehké hlavní jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý salát z hub s červenými a žlutými paprikami

Tématické fráze: salát z hub teplý předkrm z hub teplý paprikový salat teply žampionový salát portobello salát žampionový salát s červenou paprikou teplé předkrmy z hub předkrmy z hub teplý paprikovy salát s houbami salát z hub a paprik jídla s četvenou a žlutou paprikou salát z hub a paprik recepty salát z hub papriky cibule žampionová paprikový salát paprikový salát teplý portobello mushroom předkrm z hub recept salát z hub a cibule recept teply salat z hub čekanka salát žampiony

Zapomněl/a jsem heslo