Papriky pečené, k dalšímu užití určené

casino Kuchař: casino

Zeleninová jídla 4 názory

Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté papriky naříznu od špičky až po stopku na tolik částí, kolik mají žeber, tedy obvykle na tři, nebo čtyři části. Papriky nařezávám MEZI žebry!
    Otevřu je (jako jakýsi troj, či čtyřlístek) a vylomím semeník. V každém dílku je tedy žebro ve středu.
    Vyříznu žebro a odstraním zbytek semínek.

  2. Na pracovní ploše jednotlivé dílky (pokud jsou příliš vyklenuté) dlaní rozplacatím a uložím (samozřejmě slupkou k tělesu) na plech.

  3. Dám pod rozpálený gril a opékám dočerna.
    Trvá to 20 až 30 minut, podle vzdálenosti od topného tělesa.
    Pomaleji pečené papriky jsou měkčí.

  4. Až jsou papriky „na uhel“, tak je vložím do mikrotenového sáčku, nebo do kastrolu, přiklopím těsnou poklicí a nechám zapařit.
    Pokud nespěchám, nechám je pod poklicí úplně vychladnout. Pak se dá slupka snadno sloupnout, obvykle v jednom kuse.

    Tento způsob je po všech stránkách nejefektivnější: jednoduchý, rychlý, čistý…

Poznámka

Roky jsem pekl papriky VCELKU

V remosce, v troubě, na grilu, v krbu a dokonce i na plynovém sporáku… (ten poslední způsob směle použijte, pokud se hodláte rozvést)

Přicmoudlé papriky jsem balil do alobalu, pergamenu, do sáčků papírových, nebo pracně cpal do mikroténových (vložit měkkou upečenou papriku do pytlíku, na to aby měl jeden aspoň tři ruce). Pokud jsem si nespálil prsty hned, tak při loupání horkých paprik určitě ano (leda ty na hořácích opalované jsem čistil ve dřezu pod tekoucí vodou, že aby tomu špinavému sporáku nebylo líto, že je v kuchyni zasviněný sám).

Očištěné papriky jsem pak rozloupl (pokud se už samy nestihly otevřít a vypustit kam čert nechtěl, co v nich bylo tekutého) vyloupl jsem semeník a pracně pak čistil „maso“ od semínek, kterými jsem zaneřádil zbytek kuchyně.

Později jsem zkoušel papriky půlit a žhavit na plechu pod grilem. Pouze půlené papriky se ale opékají nerovnoměrně…

*****

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Papriky pečené, k dalšímu užití určené

  • sikulka7 sikulka7

    :-)Tak jsem dneska nakoupila papriky a zítra jdu do toho !

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Úžasná vychytávka, už nebudu péct papriky vcelku! Děkuju:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    No tak nějak jsem to dělala, jen jsem nenapsala do postupu ten sáček.:-*

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Jak mi tohle mohlo uniknout....geniální:yes:
    Dle "poznámky" - ctěné Casino bylo někdy jako pozorovatel u mne v kuchyni:-?:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: loupání paprik pečené papriky loupání papriky jak sloupnout papriku jak sloupnout papriky pecene papriky recept recepty pečená paprika loupané papriky top recepty na pecenou papriku pečena paprika zavařené pečené papriky pečené papriky loupané paprika loupání jak dělit papriky půlené plněné papriky loupání pečených paprik pečené pariky paprika-loupaná pomazanka z pecenych paprik top recepty papriky pecene