Fenyklový salát s pomerančem a lískovými oříšky

vylizanytalir Kuchařka: vylizanytalir

Doba přípravy: 10 2 porce Saláty 3 názory

Suroviny

1 bulva fenyklu nakrájená na tenké plátky
2 pomeranče
2 lžíce šťávy z biocitronu
¼ hrnku zelených oliv
⅓ hrnku lískových oříšků
2-3 lžíce olivového oleje
mořská sůl, čerstvě namletý pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijte fenykl celý, tzn. včetně zelených částí!

  2. Přendáme do mísy a smícháme s citronovou šťávou.

  3. Okrájíme kůru z pomerančů a vykrájíme jednotlivé měsíčky (bez slupky) a přidáme k fenyklu.

  4. Do salátů přidáme olivy (můžeme lehce nasekat), olivový olej a sůl a pepř podle chuti.

  5. V pánvi na sucho opražíme lískové oříšky (do rozpálené pánve - bez oleje - je nasypeme v jedné vrstvě a občas s pánví pořádně zatřeseme, aby se opražily ze všech stran. Když začínají vonět a hnědnout, vypneme sporák a necháme je „dojet“. Pozor, aby se nepřipálily, je to raz dva!).

  6. Salát posypeme oříšky a můžeme podávat.

Poznámka

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fenyklový salát s pomerančem a lískovými oříšky

  • Peppa Peppa

    Prima recept a moc pekne FOTKY!:-):yes:+bodik

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Fenykl jsme ještě nejedli, takže ukládám do oblíbených, abychom ho mohli vyzkoušet. Uděluji +:yes:
    http://clupmi.blog.cz

    Odpovědět

  • dixinka dixinka(neregistrovaná)

    já dělám fenyklový salát úplně jinak,váš recept někdy taky vyzkouším,takto to neznám

    Odpovědět

Tématické fráze: fenyklovy salat s pomerancem

Zapomněl/a jsem heslo