Kulový blesk

Jaruna18 Kuchařka:

Mleté maso 6 názorů

55

Suroviny

500 g vepřového boku
100 g tvrdého sýru
1 nožka Čabajky
1 vejce
sůl
pepř
mletá ostrá paprika
mléko
hladká mouka
strouhanka na obalení
olej na smažení
tatarka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jemně umletého bůčku přidáme strouhaný sýr, vejce, sůl, pepř a Čabajku, kterou nejprve oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme.

  2. Potom prochladlou spojíme s masem.

  3. Z hmoty tvoříme koule, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji do zlatova.

  4. Při podávání polejeme koule tatarkou a posypeme ostrou paprikou. Příloha vařené nebo opečené brambory. Hranolky.

Poznámka

Dnes jsem zapoměla fotit,tak někdy příště.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kulový blesk

  • Kalinka Kalinka

    V pátek jsem vařila přítelovi k narozeninám. Sice jsem to na závěr nesypala ostrou paprikou. Podávala jsem s hranolkama a tatarkou a přidala i zelný salaát a bylo to super. Zařazuji do své kuchařky :):yes:

    Odpovědět

  • allis allis

    Jaru, to věřím, někteří mohou denně, někteří s obměnou, někteří nikdy :-p Já sobně nemohu ani číst, jen přečtu, už mám o dvě kila víc :-D
    Ale že to bude těm, co smí, chutnat, to si myslím :-)

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    llis,to je pravda,nedá se to dělat často,ale stačí dát místo bůčku libové plecko,málo tučný sýr a čabajky tam je jen kousek.Když je to na olivovém oleji a vysuší se to po usmažení ubrouskem opravdu se to nezdá nakonec být tučné a je to pikantní.;-)

    Odpovědět

  • allis allis

    Nemohu si odpustit komentář - bůček, sýr, mastná čabajka, trojobal, to celé osmažené v oleji a přelité tatarkou... nic ve zlém, může to někomu chutnat, může to být dobré, ale kdo si to může dovolit?

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Jiřinko,já myslím,že by to šlo.Je tam sice sýr ale je to v trojobalu tak by to nemělo vadit.Určitě to půjde.Díky a čauky.:-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    To se mi moc líbí,myslíš že by to šlo do friťáku ?:-p:yes:,dávám bodík

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo