Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

hosta Kuchařka: hosta

Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřového bůčku kůže naříznutá do mřížky
3 snítky rozmarýnu lístky odrhnuté
2 lžičky hrubé mořské soli
1 lžička drceného barevného pepře
na kaši:
750 g celeru
1 velká brambora
2 zralé hrušky
3 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně sušte papírovými uterkami, rozmarýn, sůl a pepř vetřete do bůčku, především do zářezů v kůži. Maso posaďte do pekáče, nejlépe na mřížku nad pekáčkem a pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 220, horkovzdušné 200 stupňů. Pak teplotu snižte na 170 (150) stupňů a pečte další zhruba 1,5 hodiny. Potom teplotu opět zvyšte a pečte dalších dvacet minut dokřupava. Takto je to napsáno v receptu. Já, protože peču maso v kuchyňském sporáku na dřevo (nemá konkurenci) jsem pekla asi dvě a půl hodiny přikryté,rozdělené na menší kusy, pak asi půl hodiny odkryté.

  2. Celer a brambor rozkrájené na malé kostičky uvařte v osolené vodě skoro doměkka, přisypte pokrájené hrušky a dovařte. Důkladně zceďte, rozšťouchejte dohladka (ideální je lis na brambory), zašlehejte smetanu a máslo. Nesnažte se nahradit mlékem, kaše by byla vodová. A opravdu jen tři lžíce smetany! Osolte a chcete-li opepřete.

Poznámka

Zdroj: Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Celerovohruškové pyré (kaše) je úžasné. Jedl jsem ho v Německu s jitrničkovým prejtem. Vynikající kombinace.

    Odpovědět

  • Besinka35 Besinka35

  • KARIN KARIN(neregistrovaný)

    TOP RECEPTY:-pTAK TO JE BOMBA MUSIM UDELAT

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    senky: prečo "DIA bůček"? Ja tomu hovorím "bůček light"...:-D
    A práve som znenávidela úbohý biely jogurt, čo mám pred sebou...:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    senky: máš pravdu, bůček je velmi fotogenický:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    Před chvilkou si čtu v Apetitu a říkám si, kde jsem to už četla a viděla :-?:-) Krásné a zajímavé a stejně lákavé jako na profi fotkách;-):-K a DIA bůček...mňám:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    No téda, parádní fotka se ti podařila Jituš:yes: A ta kaše vypadá velmi zajímavě;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Extra zvodné...:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    No to je teda parádní pecka:-p:yes::yes:Nádherně vypečený bůčínek a ta kaše,ta mě vážně opravdu zaujala:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Nádhera!!!! :-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    nádhera, náádhera:-* jaká lahoda se kochat pořádným receptem. jeden od aničky, druhý od tebe, to je balsámek, děkuji:-*
    p.s.a vypadá to senzačně a chutná to jistě ještě lépe:-p:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Oku lahodící bomba:-phned bych po tom bůčku sahla:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krása, recept se mi moc líbí, ta kaše je velice zajímavá. Krásné foto. Super Hosti WOW :yes::yes::yes::-K:-p:-p

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    Nádherné foto, luxusní dobrota:-K:yes::-*

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Luxusní záležitost - luxusně naservírovaná ;-);-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: luxusní pečený bůček bůček pečený pečený bůček apetit bůček s kaší vaření bůček vareni peceny bucek luxusní bůček peceny bucek na rozmarynu bucek v horkovzdusne troube buček na rozmarýnu bůček apetit luxusní vepřový bůček pomalu pečaný buček uzasny peceny bucek peceny bucek pečený buček recept pomalu peceny jaká je teplota pro pečení bůčku? peceny bucek v horkovzdusne troube bucek vareni

Zapomněl/a jsem heslo