Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

hosta Kuchařka: hosta

Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřového bůčku kůže naříznutá do mřížky
3 snítky rozmarýnu lístky odrhnuté
2 lžičky hrubé mořské soli
1 lžička drceného barevného pepře
na kaši:
750 g celeru
1 velká brambora
2 zralé hrušky
3 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně sušte papírovými uterkami, rozmarýn, sůl a pepř vetřete do bůčku, především do zářezů v kůži. Maso posaďte do pekáče, nejlépe na mřížku nad pekáčkem a pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 220, horkovzdušné 200 stupňů. Pak teplotu snižte na 170 (150) stupňů a pečte další zhruba 1,5 hodiny. Potom teplotu opět zvyšte a pečte dalších dvacet minut dokřupava. Takto je to napsáno v receptu. Já, protože peču maso v kuchyňském sporáku na dřevo (nemá konkurenci) jsem pekla asi dvě a půl hodiny přikryté,rozdělené na menší kusy, pak asi půl hodiny odkryté.

  2. Celer a brambor rozkrájené na malé kostičky uvařte v osolené vodě skoro doměkka, přisypte pokrájené hrušky a dovařte. Důkladně zceďte, rozšťouchejte dohladka (ideální je lis na brambory), zašlehejte smetanu a máslo. Nesnažte se nahradit mlékem, kaše by byla vodová. A opravdu jen tři lžíce smetany! Osolte a chcete-li opepřete.

Poznámka

Zdroj: Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Celerovohruškové pyré (kaše) je úžasné. Jedl jsem ho v Německu s jitrničkovým prejtem. Vynikající kombinace.

    Odpovědět

  • Besinka35 Besinka35

  • KARIN KARIN(neregistrovaný)

    TOP RECEPTY:-pTAK TO JE BOMBA MUSIM UDELAT

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    senky: prečo "DIA bůček"? Ja tomu hovorím "bůček light"...:-D
    A práve som znenávidela úbohý biely jogurt, čo mám pred sebou...:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    senky: máš pravdu, bůček je velmi fotogenický:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    Před chvilkou si čtu v Apetitu a říkám si, kde jsem to už četla a viděla :-?:-) Krásné a zajímavé a stejně lákavé jako na profi fotkách;-):-K a DIA bůček...mňám:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    No téda, parádní fotka se ti podařila Jituš:yes: A ta kaše vypadá velmi zajímavě;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Extra zvodné...:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    No to je teda parádní pecka:-p:yes::yes:Nádherně vypečený bůčínek a ta kaše,ta mě vážně opravdu zaujala:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Nádhera!!!! :-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    nádhera, náádhera:-* jaká lahoda se kochat pořádným receptem. jeden od aničky, druhý od tebe, to je balsámek, děkuji:-*
    p.s.a vypadá to senzačně a chutná to jistě ještě lépe:-p:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Oku lahodící bomba:-phned bych po tom bůčku sahla:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krása, recept se mi moc líbí, ta kaše je velice zajímavá. Krásné foto. Super Hosti WOW :yes::yes::yes::-K:-p:-p

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    Nádherné foto, luxusní dobrota:-K:yes::-*

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Luxusní záležitost - luxusně naservírovaná ;-);-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: luxusní pečený bůček bůček pečený bůček s kaší vaření bůček vareni peceny bucek peceny bucek na rozmarynu pečený bůček apetit bucek v horkovzdusne troube buček na rozmarýnu bůček apetit luxusní vepřový bůček pomalu pečaný buček uzasny peceny bucek pečený buček recept pomalu peceny jaká je teplota pro pečení bůčku? peceny bucek v horkovzdusne troube bucek vareni kůže z bůčku luxusní bůček

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít