Mušle a krevety

Jana Veverova Kuchařka: Jana Veverova

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Mořské plody 2 názory

Suroviny

500 kg velkých neloupaných krevet
1 kg mušlí
2 dl bílého vína
2 dl vývaru (já použila hovězí)
4 stroužky česneku
1 menší cibule
svazek pažitky
sůl
pepř
olej
máslo
1/2 citrónu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Jak zesklovatí, přidáme česnek. Necháme minutu a půl a přidáme vývar a víno. Necháme povařit.

  2. Přidáme mušle a necháme vařit asi 5 minut. Promícháme, osolíme a opepříme, necháme opět provařit a ochutnáme. Celkem vaříme mušle cca 12 minut a přidáváme krevety a pažitku. Maximálně, když jsou předvařené, tak 5 minut.

  3. Sundáme ze sporáku, přelijeme do mísy a přelijeme citrónovou šťávou dle chuti - já dávám půl citrónu. Jíme s pečivem světlým, bagetkou, atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mušle a krevety

Tématické fráze: příprava předvařených z mušlí recepty mušle a krevety mušle a krevety recept krevety a mušle krevety a musle recept predvarene musle recept na musle a krevety krevety předvařené recept omáčka z krevet a mušlí předvařené mušle recept krevety a mušle recepty recept na krevety mušle recept předvařené

Zapomněl/a jsem heslo